Sechestru pe averea fostului director al RATB, Viorel Popescu, pentru un prejudiciu de 820.000 euroDirecţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru asigurator pe averea fostului director general al RATB, Viorel Popescu. Fostul şef al Regiei este arestat preventiv pentru abuz în serviciu.

Tribunalul Bucuresti: Fostul sef RATB a facut "diligente insistente pentru avantajarea unei firme"
Tribunalul Bucureşti: Fostul şef RATB a făcut "diligenţe insistente pentru avantajarea unei firme"
Foto: evz.ro

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secţia de combatere a corupţiei au dispus sechestru asigurător, în limita sumei de 3.657.576,49 lei, asupra imobilelor ce se află în proprietatea inculpatului Popescu Viorel, respectiv: 5 terenuri din judeţul Ilfov, în suprafaţă totală de aproximativ 8500 mp, două apartamente din Bucureşti, precum şi o casă cu etaj şi terenul aferent din Bucureşti.

Precizăm că suma de 3.657.576,49 lei reprezintă prejudiciul material reţinut de procurori în respectiva cauză, care a fost adus patrimoniului R.A.T.B, măsura sechestrului fiind dispusă în vederea asigurării condițiilor în vederea recuperării prejudiciului.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", anunţă DNA, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Fostul director al RATB, Viorel Popescu, a fost arestat, pe 7 iunie, pentru abuz în serviciu.

Fostul director RATB, Popescu Viorel, a fost reţinut vineri de procurorii DNA pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, în perioada 10.11.2011-09.10.2012, Popescu Viorel, în calitate de director general RATB, nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată.

Viorel Popescu a fost ales în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie al RATB şi de director al regiei la 10 noiembrie 2011. El a condus RATB până în 4 septembrie 2012, când a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti din Consiliul de Administraţie ale regiei, ceea ce a dus automat şi la pierderea postului de director.

Etichete: director ratb, RATB, sechestru, sechestru avere, viorel popescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h