Sechestru pe o bucată din pădurea Snagov, în dosarul de retrocedare Truică-Andronic-prințul PaulDNA a pus sechestru pe zeci de hectare din pădurea Snagov, cele care ar fi fost retrocedată ilegal în dosarul în care sunt judecați Remus Truică, Dan Andronic și prințul Paul al României. Măsuri asiguratorii au fost dispuse şi pe terenuri, conturi, maşini de lux şi acţiuni ale celor vizați de acuzații.

Sechestru pe o bucata din padurea Snagov, in dosarul de retrocedare Truica-Andronic-printul Paul
Sechestru pe o bucată din pădurea Snagov, în dosarul de retrocedare Truică-Andronic-prințul Paul
Foto: fundatiasnagov.ro

Procurorii DNA au trimis, miercuri, Curţii de Apel Braşov, dosarul în care se investighează retrocedarea Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov, printre cei trimişi în judecată fiind omul de afaceri Remus Truică, Paul Phillippe al României, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi şi alte persoane.

"Prin activitatea infracţională desfăşurată s-a reuşit retrocedarea abuzivă a Pădurii Snagov, cauzându-se un prejudiciu în dauna statului român de 9.523.769 euro, precum şi a Fermei Regale Băneasa, cu un prejudiciu în dauna statului român de 135.874.800 euro", precizează procurorii, prejudiciul total fiind estimat la 145.398.569 de euro.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sechestru pe zeci de hectare din pădura Snagov, suprafaţă despre care există suspiciunea că ar fi fost retrocedată în mod ilegal. De asemenea, DNA a pus sechestru pe mai multe terenuri şi imobile care le aparţin celor cercetaţi, poprire pe conturile acestora, sechestru pe maşini de lux sau pe acţiuni pe care le deţin la diferite firme, informează mediafax.ro. 

Procurorii anticorupţie au pus sechestru pe 15 terenuri şi imobile care îi aparţin omului de afaceri Remus Truică, printre acestea fiind un teren cu imobil de peste 500 de mp din Braşov, un apartament de 60 mp din Sectorul 1 al Capitalei, 12 terenuri extravilane şi intravilane şi un imobilul pe care acesta le deţine în Snagov. În cadrul anchetei s-a dispus poprirea conturilor pe care Remus Truică le are la patru unităţi bancare dar şi sechestru pe o parte din acţiunile pe care Truică le deţine la mai multe firme.

În ceea ce îl priveşte pe Paul Philippe al României, DNA a pus sechestru pe trei imobile din Sinaia, poprire pe conturile pe care acesta le are la trei bănci şi pe părţi sociale pe care le are la anumite societăţi.

În cazul lui Dan Andronic, DNA a pus sechestru pe 20 de terenuri pe care le are în Răcari, judeţul Dâmboviţa, poprire pe conturile pe care acesta le are la două banci şi pe acţiunile şi părţile sociale pe care le deţine la mai multe firme, printre care şi pe 90% din capitalul social al SC Editura Evenimentul şi Capital SRL Bucureşti. Detalii, AICI.

Şi în cazul altor inculpaţi, procurorii au pus sub sechestru imobile, acţiuni la firme, pe conturile acestora şi pe maşini de lux.

DNA precizează că "începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă, Tal Silberstein , Benyamin Steinmetz , au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici".

Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Braşov, procurorii cerând instanţei, din nou, arestarea preventivă a celor trei cetăţeni străini străini, Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi.

Etichete: DNA, dosar retrocedare, padure baneasa, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE