Sechestrul pe conturile lui Adrian Severin, ridicat parţial de Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieJudecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi să ridice în parte sechestrul asigurător pus de procurorii DNA pe sume de bani deținute în conturi de fostul europarlamentar Adrian Severin, în dosarul în care acesta este cercetat pentru complicitate la spălare de bani.

Sechestrul pe conturile lui Adrian Severin, ridicat partial de Inalta Curte de Casatie si Justitie (Foto radioconstanta.ro)
Sechestrul pe conturile lui Adrian Severin, ridicat parţial de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Foto radioconstanta.ro)

Instanța a admis o contestație formulată de Adrian Severin împotriva ordonanței DNA din data de 8 iulie, privind luarea măsurii asiguratorii a sechestrului penal, informează Agerpres.

Astfel, judecătorii au înlăturat dispoziția privind luarea măsurii asiguratorii a sechestrului pentru suma de 50.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare.

De asemenea, instanța a dispus modificarea măsurii asiguratorii a sechestrului penal până la concurența sumei de 436.663 euro (echivalent 1.630.751 lei), în sensul respectării dispozițiilor art.729 alin.1 lit.b și art.629 Cod de procedură civilă.

Pe 17 iulie, Adrian Severin a fost chemat la DNA, unde a fost anunțat că este urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, în formă continuată, fiind pus sechestru și pe conturile sale.

Potrivit DNA, în perioada martie 2007 — noiembrie 2010, Adrian Severin a încheiat, fie în nume propriu, fie ca reprezentant al grupului politic din care făcea parte din Parlamentul European, 20 de contracte de consultanță cu mai multe firme create anume pentru a justifica prestarea unor servicii fictive, constând în realizarea unor studii. Mai multe, pe realitatea.net. 

Etichete: adrian severin, conturi, ICCJ, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, sechestru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE