Secretarul general al NATO a început vizita oficială în România, la MApNSecretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a sosit, joi seară, la Bucureşti. Secretarul general al NATO, a ajuns vineri la ora 09.15 la sediul Ministerului Apărării Naţionale, unde îşi începe seria întâlnirilor oficiale în ţara noastră. 

Secretarul general al NATO a ajuns la Bucuresti. Cu cine se va intalni (Foto khaama.com)
Secretarul general al NATO a ajuns la Bucureşti. Cu cine se va întâlni (Foto khaama.com)

Şeful gărzii de protocol i-a dat onorul şi s-a intonat imnul NATO, apoi imnul naţional al României.

Rasmussen a fost întâmpinat de premierul Victor Ponta, de vicepremierul Gabriel Oprea şi de ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Oficialul american a salutat garda de onoare în limba română, scrie Hotnews.  

Sosirea la Bucureşti a fost anunţată pe contul de Twitter al lui Anders Fogh Rasmussen, care menţionează că va avea întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi miniştrii Titus Corlăţean şi Mircea Duşa, informează Mediafax. 

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, face joi şi vineri o vizită în România.

Vineri, Rasmussen se va întâlni cu premierul Victor Ponta, cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi cu ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Oficialul NATO va fi primit la Cotroceni de către preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului şi Anders Fogh Rasmussen vor susţine o declaraţie de presă comună.

De asemenea, preşedintele Băsescu va oferi un dejun în onoarea secretarului general al NATO, în Salonul Florilor de la Palatul Cotroceni.

Aflat la final de mandat, Anders Fogh Rasmussen, efectuează în această perioadă vizite în mai multe state europene.

Etichete: Anders Fogh Rasmussen, NATO

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE