Secretarul general al NATO acuză Rusia de "zdrăngănit nuclear de săbii"Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, susține că Rusia practică un 'zdrăngănit nuclear de săbii', 'destabilizator și periculos'. Acuzația vine după ce Vladimir Putin a anunțat marți o suplimentare a arsenalului nuclear rus cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale în acest an.

Secretarul general al NATO acuza Rusia de "zdranganit nuclear de sabii"
Secretarul general al NATO acuză Rusia de "zdrăngănit nuclear de săbii"

"Acest zdrăngănit nuclear de săbii al Rusiei este nejustificat. Este destabilizator și periculos. Este un lucru căruia îi răspundem și este totodată unul din motivele pentru care creștem starea de pregătire a forțelor noastre", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după o întâlnire cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

"Răspundem prin a ne asigura că NATO este și pe viitor o alianță care oferă (mijloace de) descurajare și protecție tuturor aliaților împotriva oricărei amenințări", a subliniat Stoltenberg.

Marți, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar 'Armata-2015', președintele Putin a anunțat că 'forțele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, care vor fi capabile să treacă de orice sistem de apărare antirachetă, oricât de perfecționat din punct de vedere tehnic ar fi acesta.''

Președintele Putin a mai indicat că Rusia va crea două noi rețele radar care să controleze zonele strategice de vest și de est, precizând în același timp că armata rusă a început să primească primele noi modele de vehicule blindate care, conform afirmațiilor sale, sunt unice în lume după capacitățile de luptă ale acestora.

Anunțul liderului de la Kremlin survine pe fondul agravării tensiunilor între Moscova și Washington, alimentate suplimentar de dezvăluirile recente din presa americană privind planul SUA de desfășurare de armament greu în Europa de Est.

Acest plan ar urma să fie prezentat de SUA la reuniunea de săptămâna viitoare de la Bruxelles a miniștrilor Apărării din cadrul NATO, a mai precizat Stoltenberg, potrivit agenției TASS.

Sursa: Agerpres

Etichete: Jens Stoltenberg, NATO, rusia, vladimir putin

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE