Secretarul "Pieptul în faţă, să leşine băieţii": Am supărat foarte multă lume și rezultatele se vădVasile Șalaru, copreședinte al ALDE Iași, a declarat într-o conferință de presă, că scandalul mediatic în care este implicat ar avea conotații politice. După ce a demisionat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Şalaru a precizat că e convins că, de la numirea în funcție, a "supărat foarte multă lume și rezultatele se văd". Cu acest prilej, Șalaru a precizat că își va înainta demisia vineri, după ce în cursul zilei de joi a anunțat această intenție ministrului Sorin Cîmpeanu.

Secretarul de stat "Pieptul in fata, sa lesine baietii" a demisionat de la Ministerul Educatiei
Secretarul de stat "Pieptul în faţă, să leşine băieţii" a demisionat de la Ministerul Educației

Șalaru a afirmat că, de când este secretar de stat la ministerul Educației, a "supărat multă lume" cu propunerile sale, printre care și cea privind corectarea lucrărilor de Bacalaureat în alte județe.

"Am organizat concurs de inspectori școlari generali de două ori. Am supărat multă lume, asta-i realitatea. Prima dată procentajul a fost de 50 la sută, adică doar 21 de posturi de inspectori școlari generali au fost ocupate, următoarea dată, tot de 50%, adică jumătate din cele 21 rămase neocupate. La concursul de inspectori general adjuncți și la inspectori de Casa Corpului Didactic, procentajul era de 32 la sută la adjuncți și de 64% la directori. Singurul criteriu a fost cel de competențe profesionale. Eu, tot ceea ce am făcut, consider că e ceea ce e bun. Inclusiv că am stopat finanțarea unor persoane. În momentul în care am dispus verificarea repartizării în clasa a IX-a de liceu, în cea de-a doua etapă, după repartiția computerizată, s-a ajuns la 322 de cazuri de fraudă în Suceava. Am înțeles că DNA a găsit alte 169, 202 în Prahova, au mai fost și în Neamț. Numai în interesul elevilor nu s-au făcut aceste repartizări. Am supărat, probabil, foarte multă lume și rezultatele se văd", a explicat Vasile Șalaru, citat de Agerpres.

Potrivit fostului secretar de stat în Ministerul Educaţiei, scandalul mediatic ar avea conotaţii politice. "Consider că e vorba de o luptă politică dusă mult prea departe, nu neapărat cu un posibil candidat la Primăria Iași, fiindcă cei din Hunedoara nu de asta erau interesați, ci cu o anumită formațiune politică", a spus Vasile Șalaru.

El a reiterat că este un un susținător al educației nonformale, motiv pentru care consideră că "este normal ca elevii să urmeze una-două ore pe semestru în care să învețe despre monografia localității și județului în care se nasc și învață și, de asemenea, cei de vârste mari, de clasele a XI-a, a XII-a, să aibă și o educație care să le permită să se integreze mai ușor în viață".

"Nu cred că este o rușine să spunem — și nu cred că ar trebui să ne ascundem după deget — că avem nevoie în viață de o ținută corespunzătoare, că avem nevoie să știm să ne îmbrăcăm nu neapărat ca la club, ci ca pentru o recepție. Nu cred că este o rușine să știm să dansăm vals sau tango, iar atunci când mergem pe stradă să avem o poziție a corpului demnă, cu pieptul înainte, — așa cum se spune sau cum mi se spunea mie la orele de Educație fizică încă din clasa I și să privești înainte — să privești în ochi omul cu care vorbești. Dacă asta este o greșeală atunci, logic, plătesc pentru asta", a mai spus Șalaru.

El a afirmat că a observat, fiind profesor de fizică, faptul că din ce în ce mai mulți elevi au o postură a corpului incorectă.

"Nu numai că am observat, poate calculatorul, poate tableta, poate sedentarismul, poate că stau foarte mult cu ochii într-un ecran de televizor îi face pe elevi, atât pe fete cât și pe băieți, să aibă o poziție incorectă a corpului. Eu, ca profesor, atunci când intru în clasă sau în școală, întotdeauna le spun să aibă o poziție corectă a corpului", a mai spus Vasile Șalaru.

Copreședintele ALDE Iași şi-a dat demisia joi. "În urma unor discuții cu secretarul de stat, a înțeles să își înainteze demisia pentru a nu afecta sistemul de învățământ într-o maieră și mai apăsătoare. Domnia sa va veni cu detalii pentru a explica ce a vrut să zică în acea declarație, pe care nu și-o asumă integral", a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit Agerpres

Secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru a declarat, marți, într-o conferință de presă la Deva, că ar trebui introduse în școli cursuri în care fetele "să învețe să meargă frumos, să știe să fie gazde bune și cum se servește ceaiul", el susținând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru "o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine și prin ținută".

"Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeți, poate nu, o integrare mai ușoară în societate, prin atitudine, prin ținută. Elevii noștri nu știu să calce pe stradă. Eu aș vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, știind să fie o gazdă bună, și cred că este o latură a învățământului românesc, care a fost total neglijată, și care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiți, de trecuta educație de pension", a declarat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, potrivit publicației Glasul Hunedoarei.

Întrebat dacă nu ar fi mult mai util pentru elevi să învețe educație rutieră sau cursuri de prim-ajutor, secretarul de stat în Ministerul Educației a răspuns: "Nimeni nu spune ca aceste lucruri să nu se facă. La dirigenție, ele erau obligatorii. Se făceau și acestea. Eu am spus ca pe lângă astea să se facă și altceva".

La finalul conferinței de presă, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunțul: "Pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții".

"Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înțeles, dar cred că un băiat, când are de braț o fată, cel puțin așa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata știe educație rutieră, ci dacă știe să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții!", a adăugat secretarul de stat în Ministerul Educației Vasile Șalaru, citat de Glasul Hunedoarei.

Etichete: Ministerul Educaţiei, secretar de stat, Vasile Șalaru

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE