Secţia ATI de la Spitalul de Arşi va fi RENOVATĂ cu 250.000 de euro. Când încep lucrărilePrimarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a declarat, vineri, că Primăria Sectorului 1 alocă 250.000 de euro pentru renovarea secţiei de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Arşi din Bucureşti. Lucrările încep săptămâna viitoare şi vor fi finalizate în luna septembrie.

Sectia ATI de la Spitalul de Arsi va fi RENOVATA cu 250.000 de euro
Secţia ATI de la Spitalul de Arşi va fi RENOVATĂ cu 250.000 de euro

Dan Tudorache a precizat, după ce a vizitat, vineri, Spitalul de Arşi, că Primăria Sectorului 1 va aloca 250.000 de euro fără TVA pentru renovarea celor cinci camere ale secţiei de terapie intensivă şi a băii din aceeaşi secţie, notează news.ro.

"Vor fi bloc de climatizare, pereţi de inox, cu uşi glisante din inox, de săptămâna viitoare începem lucrările", a spus Tudorache. Primarul Sectorului 1 a adăugat că managerul interimar al spitalului ar dori ca lucrările să fie gata în 45 de zile, dar primăria şi-a luat o marjă de două luni.

"Să sperăm că vom rezolva până pe 15 septembrie, nu ţine numai de noi. Este o intervenţie radicală şi nu am făcut-o până acum pentru că trebuia să fie închisă sectia de arşi", a mai spus Tudorache. El a precizat că sălile de operaţie au fost deja reparate, tot de către Primăria Sectorului 1.

"Noi, primăria, puteam să facem aceste camere din 2014, dar nu au vrut dânşii (conducerea spitalului, n.r.) să le închidă pentru că e singurul spital de arşi din ţară şi e greu să închizi în aceste condiţii", a declarat Tudorache.

În legătură cu firma care va executa lucrările de renovare, Tudorache a răspuns: "Este treaba Primăriei Sectorului 1, noi avem finanţarea, vor fi făcute licitaţii şi este o firmă care a mai lucrat în spital în 2014, deci cunoaşte. Acei pereţi de inox sunt comandaţi în străinătate, este o anumită procedură şi nu orice firmă poate face asta. Este vorba de un contract-cadru şi automat intrăm pe acel contract-cadru, care este din 2014".

Edilul a mai spus că nu ar fi corect ca Primăria să construiască un spital de arşi de la zero, fiind vorba de un spital naţional, dar nu a exclus o colaborare cu Ministerul Sănătăţii în acest sens.

"Nu ar fi corect ca Primăria Sectorului 1 să construiască de la zero un spital naţional. Noi putem construi spitale care sunt ale Primăriei Capitalei, care sunt ale sectorului, dar este vorba de un spital naţional şi ar trebui ca Ministerul Sănătăţii să se implice. E adevărat că putem să îi sprijinim, dar eu, faţă de locuitorii Sectorului 1, trebuie să dau socoteala pentru banii cheltuiţi. Suntem singura administraţie din România, în afară de Primăria Capitalei, care avem patru spitale naţionale în administrare (Spitalul Floreasca, Spitalul de Oftalmologie, Spitalul "Grigore Alexandrescu" şi Spitalul de Arşi - n.r.), nicio administraţie din ţară nu mai are aşa ceva", a mai spus Dan Tudorache.

Etichete: Dan Tudorache, Primăria Sector 1, renovare spitalul de arsi, sectia ATI spitalul de arsi, spitalul de arsi bucureşti

0/1 COMENTARII
Florina
22 iul 12:34
+0
VOTURI
-0
100% GRATIS pe internet in intreaga lume! 100% detinut si controlat de tine! Primesti 5 actiuni gratuite pe stoc la inscriere intr-o companie unde castigi dolari (in curand) mai multe miliarde! Plus 5 unitati gratuite de partajare a profitului! In plus, poti castiga mai multi bani, actiuni pe stoc, bonusuri, concursuri, locuri de munca si multe altele! Toate GRATIS 100%! TOTDEAUNA – garantat! Inscrie-te aici: http://bit.ly/29bHQXJ

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE