Sector 6: Un teren îngrădit devine spațiu verde public. Anunțul primaruluiDupă ce o fostă bază a operatorilor serviciilor de salubrizare, din inima Sectorului 6, este transformată zilele acestea în cel mai nou parc din București, autoritatea locală planifică următoarele investiții în spații verzi. În acest sens, un nou teren va fi achiziționat de autoritatea locală, pentru a fi redat comunității.

Un spatiu din sectorul 6 devine spatiu verde
Un spațiu din sectorul 6 devine spațiu verde

Pe terenul de 20.000 de metri pătrați, de pe Bulevardul Timișoara nr. 10, lucrările sunt realizate în proporție de 75%. Noul parc din Sectorul 6 este unic în Capitală, având în vedere faptul că, după anul 1989, nu s-a mai construit niciun parc de la zero, într-o zonă centrală și că, în vederea amenajării, s-a făcut recoversia unui teren industrial.

Și în cartierul Militari, o zonă viciată de spații verzi, un nou teren va fi achiziționat de primăria de sector, pentru amenajarea unui parc și loc de joacă pentru copii.

Miercuri, Consiliul General al Municipiului București a aprobat împuternicirea achiziționării de către echipa Primăriei Sectorului 6 a unui teren proprietate privată.

Terenul retrocedat, cu suprafața de 652 mp din Str. Dealul Țugulea nr. 1C a fost subiect de dispute ani de zile între locuitorii din cartierul Militari și proprietarii care doreau să construiască un bloc.

Primarul Gabriel Mutu a propus achiziționarea terenului disputat și redarea acestuia cetățenilor: "În Sectorul 6, noi salvăm spațiile verzi și le redăm comunității! Mă bucur că astăzi un proiect de suflet, pentru care militez de ani de zile, alături de locuitorii sectorului, devine realitate," a afirmat edilul.

Etichete: Sector 6, spatiu verde, teren ingradit

0/1 COMENTARII
Mihai
01 aug 13:11
+0
VOTURI
-0
Buna ziua, d-le Claudiu Popa. Pentru o corecta informare a opiniei publice va fac cunoscute urmatoarele lucruri in legatura cu terenul subiect al articolului dvs.:
- Planurile de sistematizare din anii `80 (cand au fost construite blocurile din zona) au prevazut acolo spatiu verde/loc de joaca. De atunci si pana in prezent nu a avut alta destinatie.
- Actualii proprietari nu au ingradit niciodata terenul, nu au beneficiat de acesta, in schimb platind an de an impozitul pe teren.
- ADP sector 6 in repetate randuri a amenajat si intretinut locul de joaca.
- Pentru ultimii 11 ani, cronologia street view din google maps va ofera imagini elocvente in acest sens. Eventuale discutii cu octogenarii zonei care si ei populeaza bancutele cand nu este prea cald afara va pot confirma acelasi lucru.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE