Sectorul 1: Se prelungeşte cu două luni termenul de închiriere a locurilor de parcare de la blocPrimăria Sectorului 1 a decis prelungirea termenului pentru depunerea Declarației de Impunere privind stabilirea taxei pentru utilizarea locurilor publice pentru persoane fizice. Stabilit inițial până la 31 ianuarie 2016, termenul a fost prelungit până pe 31 martie 2016.

Sectorul 1: Se prelungeste cu doua luni termenul de inchiriere a locurilor de parcare de la bloc
Sectorul 1: Se prelungeşte cu două luni termenul de închiriere a locurilor de parcare de la bloc

Reglementată prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 218/2015, Declarația de Impunere se depune la sediul Administrației Domeniului Public Sector 1 (ADP), din bulevardul Poligrafiei nr. 4, odată cu documentația pentru contractele de închiriere a parcărilor de reședință. Declarația de Impunere poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Sectorului 1 – www.primariasector1.ro, rubrica Administrația Domeniului Public, Compartimentul Parcaje – sau completată direct la sediul ADP Sector 1.

Programul de lucru cu publicul a Serviciului Parcaje, din cadrul ADP Sector 1, este următorul: luni, între orele 10:00 – 18:00, iar în zilele de marți, miercuri, joi și vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00. Mai multe informații pot fi obținute la numărul de telefon 021/319.32.58 tasta 2.

Locuitorii Sectorului 1 își pot reînnoi contractele de închiriere a locurilor de parcare de reședință până la data de 31 martie 2016, anunţă administraţia locală într-un comunicat. Pentru a închiria un loc de parcare de reședință, bucureștenii din Sectorul 1 trebuie să depună următoarele acte: cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine, taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an și Declarația de Impunere.

O decizie similară a fost luată şi în Sectorul 3 din Capitală. Detalii, aici. 

Dacă până la data de 31 martie 2016, cetățenii care au avut contract de închiriere a unui loc de parcare pe anul precedent nu își manifestă intenția de a-l reînnoi, Administrația Domeniului Public Sector 1 poate atribui locul de parcare respectiv oricărei persoane interesate.

În Sectorul 1 există peste 8.000 de locuri de parcare de reședință care se adaugă celor peste 100.000 de locuri de parcare create prin introducerea sensurilor unice pe străzile secundare. Programul de introducere a sensurilor unice a fost demarat încă de la sfârșitul anului 2007, până în acest moment fiind introduse sensuri unice pe o treime din arterele secundare din această zonă administrativă.

Închirierea locurilor de parcare de reşedinţă se face în conformitate cu prevederile HCGMB nr. 124/2008 cu privire la strategia de parcare în Municipiului Bucureşti, modificată prin HCGMB nr. 61/2009, potrivit cărora, atribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
a) nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament;
b) se pot atribui numai pentru autoturisme;
c) se pot atribui numai persoanelor fizice care domiciliază în imobilul respectiv;

d) d) se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing și pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.

Etichete: inchiriere loc parcare, prelungire termen inchiriere loc parcare, Sectorul 1

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE