Sectorul 3, codaş la reabilitarea termicăÎn cea de-a doua zi de mandat, Robert Negoiţă a vizitat lucrările de reabilitare termică la două blocuri din Sectorul 3, situate pe Bd. Camil Ressu Nr. 10 şi Str. Ciucea Nr. 5. Edilul Sectorului 3 a precizat că reabilitarea termică a multor blocuri din sector este sub aşteptări.

”Calitatea blocurilor lasă de dorit. Sunt probleme cu verticalitatea lor, având deviaţii de până la 20 cm, şi cu faţadele imobilelor, care au curbe semnificative. Totuşi, aici e o chestiune de opţiune şi de optică. Nu m-am certat foarte tare cu constructorii pentru că, într-o oarecare măsură, nu e vina lor. Li s-a cerut oarecum pompieristic să lucreze faţadele pentru că era campanie electorală, iar constructorii, care ştiu cât de dependenţi sunt de primărie şi de primar, nu au făcut altceva decât să se supună. Acum trebuie să ne orientăm foarte mult către calitate şi să facem lucruri de durată”, a declarat Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3.

El s-a arătat nemulţumit de rata mică de reabilitare termică de la nivelul Sectorului 3 şi a promis că va încerca să schimbe radical situaţia. ”Sunt anumite aspecte care trebuie îmbunătăţite la ambele blocuri. Vreau să le transmit tuturor constructorilor să fie cu mare grijă, să respecte proiectele, iar proiectanţii să lucreze cu grijă. Încercăm să facem îmbunătăţiri din mers. Nu ne putem opri acum. Iarna vine peste noi şi trebuie să anvelopăm cât mai multe blocuri pentru a reduce factura la întreţinere. În prezent sunt foarte puţine blocuri reabilitate sau în curs de reabilitare, undeva la 5%. Suntem codaşi în privinţa anvelopării blocurilor şi ne-am propus să devenim fruntaşi. Evident că nu-i uşor, ne propunem un obiectiv destul de greu de realizat, având peste 2.000 de blocuri în sector, dar ne plac obiectivele grele. Mi-am propus să termin anveloparea termică a blocurilor din Sectorul 3 în acest mandat. Sper să facem acest obiectiv realist, dar depinde, în mare măsură, de evaluarea pe care tocmai am început să o fac la primărie. Acum începem să optimizăm la maxim cheltuielile pe toate părţile în aşa fel încât să putem strânge mai mulţi bani pentru reabilitarea termică. Vom încerca să ducem preţul anvelopării termice la un nivel cât mai jos ca să putem reabilita toate blocurile”, a declarat Robert Negoiţă.

În prezent, în Sectorul 3 s-a finalizat reabilitarea termică a 33 blocuri. Alte 89 de imobile sunt în plin proces de anvelopare termică, iar lucrările vor fi finalizate până la sfârşitul lunii iulie.

Unii locatari ai blocurilor din jur, care urmează să fie reabilitate termic, i-au cerut primarului să le deconteze lucrările de anvelopare termică pe care le-au făcut pe cont propriu. Edilul le-a promis acestora că va căuta o soluţie prin care să îi despăgubească pentru că şi-au anvelopat deja apartamentele.

Etichete: anvelopare termică, constructie, lucrări, primarul Sectorului 3, reabilitare termică, robert negoita, Sectorul 3

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE