Sediile grupului Volkswagen din Germania, PERCHEZIȚIONATESediul central al Volkswagen din orașul german Wolfsburg a fost percheziționat, joi, de către autoritățile germane. Totodată, acestea au descins și la alte locații ale companiei, în cadrul investigației pornită ca urmare a scandalului încălcării normelor de emisii. 

Sediile grupului Volkswagen din Germania, PERCHEZIȚIONATE
Sediile grupului Volkswagen din Germania, PERCHEZIȚIONATE
Foto: focus-energetic.ro

Scopul percheziţiilor este obţinerea de documente în format tipărit şi digital, pentru stabilirea responsabilităţii în scandalul manipulării emisiilor poluante la motoarele diesel, arată capital.ro.

Grupul auto german a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

În ceea ce privește impactul scandalului în țara noastră, prejudiciul pe care statul român l-a estimat în cazul Volkswagen pentru cele 105.303 mașini inventariate ca fiind cu probleme se ridică la peste 30 de milioane de euro (123.616.827 lei), au declarat, joi, pentru Agerpres, surse ministeriale.

Etichete: Germania, scandalul Volkswagen, Volkswagen

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE