Ce se întâmplă cu SOCIETĂŢILE PRIMĂRIEI. Firea: Conducerea administraţiei cu regii este falimentarăŞEDINŢĂ CGMB, ORDINEA DE ZI. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că administrarea Capitalei prin intermendiul unor societăţi comerciale pe acţiuni va impune conducerii lor criterii de performanţă pentru nerespectarea cărora vor fi demişi mai uşor şi va pune capăt acordării preferenţiale a contractelor către anumite firme.

Gabriela Firea
Gabriela Firea

ŞEDINŢĂ CGMB, ORDINEA DE ZI.  Gabriela Firea a precizat că administrarea marilor oraşe prin societăţi comerciale se regăseşte în mai multe capitale europene şi este prevăzută în legislaţia europeană, în textul Directivei UE 1307.

"Modelul de a conduce administraţia cu regii este unul falimentar. Lucrul acesta s-a dovedit pentru că bugetul Capitalei, de aproape un miliard, nu s-a văzut în viaţa bucureştenilor. Aceste regii şi administraţii lucreză după indicatori învechiţi, concursurile pentru conducerea lor nu au legătură cu performanţa pe când la o societate comercială, atunci când conducerea a greşit şi nu au îndeplinit indicatorii de performanţă, Consiliul General îi schimbă imediat", a declarat primarul general.

ŞEDINŢĂ CGMB, ORDINEA DE ZI.  Firea a afirmat că astfel vor fi eliminate şi situaţiile în care persoane cu funcţii de conducere rămân pe posturi indiferent de performanţele lor.

"Sunt anumite poziţii de directoraşi care au făcut ce au vrut în Bucureşti şi care spun «am schimbat eu mulţi primari la viaţa mea». Ei sunt pereni, primarul vine şi pleacă, iar aceşti şefuleţi ne conduc pe toţi. Cu mine nu le merge (...) Ştiţi ce-mi spun în faţă? «Nu mă puteţi da afară că am dat examen. Dacă mă daţi afară, vă dau în judecată, vin înapoi pe post şi trebuie să-mi daţi şi toţi banii pentru toată perioada în care am stat acasă»", susţine Gabriela Firea, potrivit news.ro.

ŞEDINŢĂ CGMB, ORDINEA DE ZI.  În plus, va fi blocată posbilitatea licitaţiilor trucate, crede edilul.

"Când vor începe să funcţioneze societăţile comerciale pe acţiuni într-un mod transparent, în care să nu mai fie 3-4 firme abonate la bugetul imens al Capitalei, dar să nu dea nimic înapoi - acest lucru nu se va mai întâmpla fiind organizaţi ca în Europa - vă daţi seama câţi duşmani îmi fac?", a spus Firea adăugând că a primit informaţii legate de licitaţii organizate de municipalitate la care caietele de sarcini erau realizate chiar de către firme care participau la ele.

ŞEDINŢĂ CGMB, ORDINEA DE ZI.  Primăria Capitalei propune înfiinţarea funcţiei de administrator public, persoana care va ocupa postul, prin concurs, urmând să coordoneze aparatul de specialitate al primarului general, instituţiile şi serviciile publice de interes local, precum şi societăţile comerciale înfiinţate de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Dacă proiectele de hotărâre vor fi aprobate în şedinţa CGMB, primarul Capitalei, Gabriela Firea, va fi mandatată să înfiinţeze aceste societăţi.

Etichete: firea, Gabriela Firea, pmb, şedinţa CGMB

0/1 COMENTARII
Anton
27 feb 20:52
+0
VOTURI
-0
"Ştiţi ce-mi spun în faţă? «Nu mă puteţi da afară că am dat examen. Dacă mă daţi afară, vă dau în judecată, vin înapoi pe post şi trebuie să-mi daţi şi toţi banii pentru toată perioada în care am stat acasă»", susţine Gabriela Firea.

Aici ar cam avea dreptate directorasul cel viteaz. In anumite conditii.
Dar asa, de curiozitate, de ce nu ne spune si numele viteazului respectiv? Sa stim si noi cine e ala care dat examen, nu de alta. Si sa ne uitam mai cu atentie la ce face pe postul pe care l-a luat cu examen...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE