ŞEDINŢĂ CGMB: Suplimentarea numărului de vouchere pentru biciclete şi rectificarea bugetarăConsilierii generali ai Capitalei se  întrunesc, miercuri, de la ora 11.00, într-o ședință ordinară, printre proiectele pe care urmează să le dezbată figurând acordul pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului București; posibilitatea închirierii unor apartamente de pe piața liberă pentru cazurile sociale și acordarea unui stimulent de 500 de lei lunar pentru integrarea socială a persoanelor cu handicap.

Sedinta CGMB
Şedinţă CGMB

În baza unui proiect de hotărâre care urmează să fie supus dezbaterii ar putea fi demarate procedurile pentru realizarea unei centuri verzi a Municipiului București. Proiectul prevede întocmirea documentației tehnice în vederea evidențierii datelor preliminare necesare implementării obiectivului.

Un alt punct de pe ordinea de zi vizează demararea procedurilor pentru identificarea de locuințe de pe piața liberă în vederea închirierii de către Municipiul București pentru cazurile sociale și cele de urgență, pe o perioadă de 12 luni, cu posibilitatea prelungirii în funcție de necesitate. Imobilele vor avea destinația de locuințe sociale și vor fi atribuite persoanelor aflate pe listele de priorități, liste adoptate în baza hotărârilor CGMB pentru cazuri sociale și de urgență.

Potrivit Agerpres, consilierii generali ai Capitalei urmează să se pronunțe și asupra acordării unui stimulent pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, în cuantum de 500 lei/lunar. Sumele vor fi acordate de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB).

În baza unui alt proiect ar putea fi demarate studiile necesare înființării și amenajării unor facilități de cazare, dar și de înhumare, pentru câini și pisici, pe raza Capitalei. Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) și direcțiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general vor duce la îndeplinire prevederile hotărârii.

Totodată, două părți din Spitalul Filantropia ar urma să treacă în administrarea Ministerului Sănătății în vederea amenajării Centrului de Transfuzie Sanguină București și a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie. Potrivit proiectului, părțile respective din imobil vor trece din domeniul public al Municipiului București și administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București în domeniul public al statului și administrarea Ministerului Sănătății.

Conform unui alt proiect de hotărâre, titlul de cetățean de onoare al Municipiului București ar urma să fie conferit antrenorului Mircea Lucescu, pentru merite sportive.

Numărul de vouchere în cadrul proiectului "Bicicliști în București" urmează să fie suplimentat cu un număr maxim de 25.000. Acestea vor putea fi folosite exclusiv pentru achiziționarea de biciclete, biciclete electrice, trotinete electrice și dispozitive de tip Segway/Ninebot.

De asemenea, CGMB va dezbate un proiect care prevede crearea unui cadru unitar de susținere a elevilor bucureșteni cu performanțe deosebite în competițiile interne și internaționale. Astfel, Primăria Capitalei va acorda premii cuprinse între 5.000-3.000 de lei pentru olimpicii internaționali.

Un alt punct de pe ordinea de zi se referă la achiziționarea de principiu, de către Municipiul București, a unui sistem integrat de automate de comercializare a titlurilor de călătorie (e-ticketing) pentru transportul public.

CGMB se va pronunța și asupra regulamentului unei campanii pentru identificarea de proiecte de interes local, PMB urmând să finanțeze 20 de proiecte inițiate de bucureșteni.

Un alt punct de pe ordinea de zi prevede majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport și distribuție a energiei termice practicate de RADET. Primăria Capitalei a dat asigurări, vineri, că majorarea de peste 30% solicitată de RADET nu va afecta consumatorii casnici.

"Precizăm că bucureștenii nu vor plăti mai mult pentru apă caldă și căldură — creșterea de preț va fi suportată de PMB sau prin scăderea cotei de TVA la 5%, conform modificării Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006. Actualizarea prețului la gigacalorie este imperios necesară, fiind impusă de mai mulți factori, printre care modificarea prețurilor de cumpărare la materiile prime și materiale, aplicarea prețurilor diferențiate pe categorii de consumatori la gazele naturale, majorări ale prețurilor la electricitate, apă sau combustibili", a precizat PMB.

Totodată, un proiect de rectificare bugetară urmează să fie supus dezbaterii CGMB, printre măsurile propuse figurând diminuarea bugetului Primăriei Capitalei cu 25,8 milioane lei și majorarea sumelor destinate Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București cu 27 milioane de lei.

De asemenea, proprietarii de terenuri din București vor fi obligați să combată ambrozia, plantă care cauzează alergii severe, dacă un proiect de hotărâre în acest sens va fi adoptat de CGMB.

Etichete: Bucureşti, CGMB, Primăria Bucureşti, şedinţa CGMB, sedinta primarie

0/4 COMENTARII
taxiviber
05 Sep 21:35
+0
VOTURI
-0
Заказ такси в Аэропорт Москвы по фиксированной стоимости 1000 рублей.
Встреча, Транфер в нашей компании тоже фиксированно.
Дополнительные услуги: Встреча с табличкой, англоговорящие водители, экскурсии, помощь с багажом.
Наши контакты:
http://viber.taxi/
тел: 8(495)66-99-665
Заказ через viber 8(977)255-03-02
Creatorul Creatiei
31 Aug 10:21
+0
VOTURI
-0
Ordin de Memorat si de Promovat
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie Danacu Viorel, ca sa nu se inteleaga cu Nicu Viorel Danacu!" Si asa a fost.
Si a zis Dumnezeu: "Sa fie fecale si diarie Gigi Becali, fiul lui Atanase si Alexandrina Becali, cu fiicele sale,
Teodora, Alexandra si Cristina, domiciliat in sos./bld. pipera tunari nr. 41!" Si asa a fost.
Si Dumnezeu nu se indoieste de creatia Sa si e bine ca e asa.
Domnul Dumnezeu a facut ca Danacu Viorel sa nu se mai inteleaga cu el insusi,
cat timp o trai Danacu Viorel.
Zis-a Domnul Dumnezeu: "Sa fie excrement Gigi Becali, cat timp o trai el".
Domnul Dumnezeu a facut ca sa fie prost Gigi Becali, cat timp o trai Gigi Becali.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: danacu viorel si nicu viorel danacu au fost, exista si vor fi prostii
prostilor si asa vor ramane cat vor trai.
Iisus le-a zis tuturor apostolilor: gigi becali a fost, este si va fi spurcaciune cat va trai.
Dumnezeu va scoate din pomul vietii si din cetatea sfanta partea celor ce vor sterge sau modifica ceva din
cuvintele scrise si vor fi exterminati.

ordin sa faci click: https://creatorulcosmosului.wordpress.com
Darius
30 Aug 13:58
+0
VOTURI
-0
De modernizat Bulevardul Basarabia când începe Primăria Capitalei??https://petitieonline.net/petitie/57116147
andrei
30 Aug 13:23
+0
VOTURI
-0
Ce probleme arzatoare are Primaria !!! PAsajul de peste Dambovita si multe alte lucruri care ar trebui sa preocupe Primaria nu se vad. Lasa ca adormim fraieri cu vouchere si multe alte lucruri.
Presupunand ca toti cei cu vouchere isi iau biciclete pe unde mergem cu ele ??? Zburam sau putim ca piste mai vedem alta data.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE