Ședința CSAT, convocată marţi la Palatul CotroceniConsiliul Suprem de Apărare a Țării se reunește marți, la Palatul Cotroceni, sub conducerea președintelui Klaus Iohannis, pe ordinea zi figurând chestiuni legate de fenomenul migrației ilegale și măsurile privind tăierile ilegale din fondul forestier național. Ședința CSAT va începe la ora 11.00.

Sedinta CSAT in cursul zilei de marti
Şedinţă CSAT în cursul zilei de marţi
Foto: evz.ro

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la stadiul îndeplinirii, în 2015, a Programului privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2027 și în perspectivă; stadiul desfășurării activităților prevăzute în Planul-cadru pentru continuarea procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul trecut; concepția de realizare a Sistemului de comunicații și informatic al Forțelor Armate ale României; concluziile rezultate în urma desfășurării exercițiilor și antrenamentelor de mobilizare, în anul 2015, pentru verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și a teritoriului pentru apărare, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, .

De asemenea, pe ordinea de zi se află teme privind: evoluții ale actorilor non-statali de factură jihadistă și consecințele pentru spațiul euroatlantic; evoluțiile din Balcani și impactul asupra politicii externe și securității României; perspectivele evoluției situației politice din Republica Moldova; fenomenul migrației ilegale la nivel european; măsurile adoptate, acțiunile întreprinse în domeniu și rezultatele obținute în combaterea fenomenului tăierilor ilegale din fondul forestier național.

În acelaşi timp, ordinea de zi a CSAT mai mai presupune subiecte precum amendamentele propuse de Guvern la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice; activitatea desfășurată de către instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale în anul 2015 și principalele obiective pentru anul 2016; activitatea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetică, a Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică — CERT-RO și a CSAT în anul 2015; planul anual de activitate al CERT-RO pentru anul 2016.

Potrivit sursei citate, în cadrul ședinței vor fi abordate și alte subiecte de interes pentru securitatea națională. Ședința CSAT de marți este reuniunea semestrială.

Etichete: CSAT, intalnire csat, şedinţa CSAT, subiecte sedinta csat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE