Şedinţă CSAT, joi. Victor Ponta va lipsi de la şedinţa CSATO nouă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) va avea loc joi, de la ora 14.00, la cererea preşedintelui Klaus Iohannis. De la şedinţă va lipsi premierul Victor Ponta, care a intrat în vacanţă începând de miercuri.

Sedinta CSAT, joi. Victor Ponta va lipsi de la sedinta CSAT
Şedinţă CSAT, joi. Victor Ponta va lipsi de la şedinţa CSAT
Foto: www.romaniatv.net

Aceasta este cea de-a doua şedinţă CSAT de la care lipseşte premierul Victor Ponta, care a anunţat că a plecat în vacanţă cu familia, începând de miercuri. Reprezentantul Guvernului la şedinţa CSAT de joi va fi vicepremierul Gabriel Oprea, cel care a preluat atribuţiile premierului în lipsa acestuia.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de joi ar putea fi mai multe subiecte, printre care defrişările ilegale, strategia naţională de apărare a ţării, dar şi evoluţia situaţiei din Ucraina, informează Realitatea Tv.

Conform sursei citate, CSAT se convoacă trimestrial sau când este nevoie. Preşedintele este conducătorul CSAT. La şedinţă trebuie să participe cel puţin două treimi din membrii săi, iar deciziile se iau în consens.

Şedinţa CSAT este condusă de preşedintele Klaus Iohannis, care îndeplinește funcția de președinte al Consiliului.

Din Consiliului Suprem de Apărare a Ţării mai fac parte: premierul, care are funcţia de vicepreşedinte CSAT, ministrul apărării naţionale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiţiei, ministrul economiei, ministrul finanţelor publice, directorul Serviciului Roman de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidenţial pentru securitate naţională.

Ultima şedinţă CSAT a avut loc pe 9 iunie.

Citeşte şi: Propunere senator PNL: Victor Ponta trebuie scos din CSAT

Etichete: CSAT, gabriel oprea, şedinţa CSAT, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE