Şedinţă de urgenţă a CSAT, după decizia CCR privind interceptărileConsiliul Suprem de Apărare a Ţării se întruneşte, vineri, pentru a discuta despre efectele deciziei CCR privind interceptările. 

Sedinta de urgenta a CSAT, dupa decizia CCR privind interceptarile
Şedinţă de urgenţă a CSAT, după decizia CCR privind interceptările

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost convocat pentru vineri de către preşedintele Klaus Iohannis, subiectul şedinţei fiind decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de SRI în dosarele penale. 

Pe de altă parte, Guvernul intenţionează să aprobe în şedinţa de joi o OUG prin care să rezolve pentru moment situaţia provocată de decizia CCR privind neconstituţionalitatea interceptărilor făcute de SRI în dosarele penale, au declarat pentru News.ro surse oficiale.

În urmă cu două zile, la Timişoara, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declara că Executivul ia în calcul acest lucru, ca măsură cu caracter tranzitoriu, având în vedere că întreaga infrastructură necesară realizării interceptărilor ar costa aproximativ un miliard de euro, bani pe care Executivul nu îi are.

"Eu ca ministru, alături de toată societatea plec de la premisa că o decizie a CCR trebuie respectată, dar pe de altă parte voi promova neîntârziat o Ordonaţă de Urgenţă, care este singura modalitate prin care putem să ne asigurăm că nu vor exista sincope", a declarat Prună.

Curtea Constituţională a decis că SRI nu e organ de cercetare penală şi nu poate face interceptări în dosarele aflate pe rolul instanţelor.

Judecătorii CCR spun că decizia nu se va aplica în cazul dosarele soluţionate pâna acum, dar că va produce efecte în cazul celor aflate pe rolul instanţelor de judecată.

Etichete: CCR, CSAT, interceptări

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h