Bani de la Guvern pentru familiile victimelor din ColectivGuvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit luni într-o şedinţă extraordinară. În ședința de astăzi, Executivul aprobă programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi familiile acestora.

Ședinta extraordinara la Guvern, luni dimineata
Ședință extraordinară la Guvern, luni dimineață

Ședință extraordinară de Guvern, luni, la Palatul Victoria. În cadrul ședinței, Executivul aprobă sumele de bani destinate răniților din Colectiv și familiilor acestora.

Astfel, fiecare familie care are un rănit internat la un spital din România va primi 6.000 lei pe lună. De asemenea, familiile răniților transportați în străinătate vor primi 7.500 euro pe lună pentru cazare, masă și alte cheltuieli, dar și 1.500 lunar pentru transport.

"Aceste sume se acordă pe toată perioada spitalizării de la ziua în care au fost spitalizați. Plata acestor sume se va face în maxim 5 zile de la data primirii solicitării", a precizat premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, la ședința de luni. 

El a mai spus că se lucrează la nivelul Ministerului Muncii pentru iniţierea unui program de asistenţă şi sprijin complex de reintegrare a victimelor tragediei de la Colectiv. "Este vorba de integrare pe mai multe planuri, şi socială, şi asistenţă, de şcolarizare, asistenţă psihologică şi asistenţă medicală", a precizat premierul interimar.

Tot luni, de la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

Sursa: realitatea.net

Etichete: colectiv, Guvern, incendiu, şedinţă, Sorin Cîmpeanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h