ŞEDINŢĂ de urgenţă la PSD după ce Victor Ponta a pierdut alegerile. Se cere capul lui DragneaLiderii social-democraţi se reunesc luni în şedinţă de urgenţă la sediul din Kiseleff, informează România TV. Reuniunea are ca scop analizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale. Întâlnirea vine în contextul în care PSD se pregăteşte de organizarea unui congres. 

Liviu Dragnea, reclamat de Klaus Iohannis la DNA
Liviu Dragnea, reclamat de Klaus Iohannis la DNA

REZULTATE ANUNȚATE DE BEC LA ORA 09:00 378.811 ALEGĂTORI ÎN STRĂINĂTATE PÂNĂ LA ORA 8

REZULTATE PARȚIALE - 96,50% NUMĂRATE. Numărul alegătorilor 17.777.876  prezenți 11.386.607 63,95%

KLAUS IOHANNIS 54,66%

VICTOR PONTA 45,33%

Dragnea a fost şeful campaniei lui Victor Ponta, iar acum ar putea fi primul lider tras la răspundere pentru eşecul de duminică.

Liderii din teritoriu ai PSD cer deja ca Dragnea să-şi asume eşecul. "Dragnea trebuie să-şi asume eşecul. Deocamdată nu i-a cerut nimeni de la vârf demisia, dar dacă nu şi-o va da singur va fi pus la zid", a declarat un lider PSD, sub protecţia anonimatului, pentru stiripesurse.ro.

"Guvernarea va fi menţinută în continuare. În primul rând, este vorba de peste cinci milioane de voturi pe care Victor Ponta le-a luat. Să sperăm că de la ACL îşi vor da seama că, datorită modului în care au făcut campanie, ţara este dezbinată acum. Este vorba despre un curent de ură care a creat o falie în societate. Trebuie să pansăm această rană, pentru că este periculoasă. N-am de gând să demisionez din partid. O sa vem o discuţie cu colegii şi o să hotărâm. N-am nimic să reproşez colegilor. Ştiţi câte autocare au fost duse în Diaspora cu oameni din România? Nu vom contesta rezultatul. Am mai contestat de două ori şi n-am rezolvat nimic. Eu cred că subiectul despre diasporă, cel puţin legat de acest vot, s-a încheiat. Sunt fraţii noştri, şi-au exprimat o opţiune, pe care le-o respectăm. Nu pot să-mi reproşez că n-am cerut colegilor mei să facă lucruri ilegale. Am acţionat legal, am făcut o campanie curată, corectă, decentă. O să spun mai multe în zilele următoare", a declarat Dragnea.

Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, vorbeşte pe Facebook despre investiţii care s-ar putea să nu se mai facă în Craiova din cauză că a ieşit Iohannis preşedinte. Aceasta trimite şi săgeţi către românii din Diaspora, pe care îi aşteaptă cu investiţii.

"Va cer iertare, doljeni care ati votat 60 la suta Victor Ponta, ca nu mai am curajul sa demolez stadionul Oblemenco, pentru a construi unul nou!... Poate se va construi la Sibiu sau mai stiu eu unde... Mi-e greu sa cred ca va fi in Oltenia... Azi nu mai am curaj sa va spun ca promisiunea mea se va implini... Asteptam Diaspora acasa dupa ce si-a luat tara inapoi si locurile de munca promise, astfel incat somajul sa fie zero, ca la Sibiu... Noi punem la dispozitie terenul gratis si lipsa taxelor si impozitelor locale. Am inteles ca investitorii vin la pachet cu Johannis. Ii asteptam!", scrie Lia Olguţa Vasilescu.

"Eu nu am ajuns prim-ministru de capul meu, aşa singur. Poţi să te muţi dintr-un apartament când vrei tu sau poţi să pleci în vacanţă. Eu am ajuns prim-ministru sprijinit de oameni, de forţe politice, şi dacă la un moment dat, acum nu se pune problema - la anul, peste doi ani acele forţe politice care m-au susţinut îmi vor cere (demisia n.r.), nu voi ezita să fac pasul înapoi, dar nu s-a întâmplat acest lucru şi nu cred că e nevoie acum de aşa ceva. Resping categoric că îmi dau demisia atâta timp cât nimeni dintre colegii mei nu mi-a cerut acest lucru", a spus Ponta.

Etichete: alegeri prezidenţiale, Kiseleff, luni, psd, şedinţă, urgenţă, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h