Sediu nou pentru Taxe şi Impozite Locale Sector 2. Cum va arăta clădirea FOTOGALERIEDirecţia Venituri Buget Local Sector 2 va avea un nou sediu, începând din toamna acestui an. Clădirea va fi ridicată pe amplasamentul fostei pieţe Morarilor, care se dovedeşte a fi neprofitabilă în acest moment, şi va găzdui un număr mare de ghişee care să deservească bucureştenii la plata taxelor şi impozitelor locale. 

Terenul din Bdul. Basarabia nr.151, unde urmează să fie construit noul sediu pentru taxe şi impozite locale Sector 2, a fost în administrarea Direcţiei de Protecţia Copilului, respectiv a Administraţiei Pieţelor Sector 2 care ar fi trebuit să ridice acolo un centru pentru tinerii defavorizaţi şi o piaţă agro-alimentară. Din lipsă de fonduri, centrul pentru tineri nu a mai fost construit, ci doar Piaţa Morarilor, în anul 2010. 

Însă nici Piaţa Morarilor nu se dovedeşte a fi una profitabilă pentru administraţia locală, veniturile obţinute de Administraţia Pieţelor Sector 2 fiind pe un trend descendent în ultimii opt ani.

"În prezent, Piaţa Morarilor nu este o piaţă profitabilă din punct de vedere economic, punând în dificultate financiară Administraţia Pieţelor datorită necesităţii constante de acoperire a cheltuielilor ce intră în atribuţia acesteia ca administrator al pieţei, cheltuieli care au ajuns să fie triple faţă de încasările obţinute", a explicat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Toader Mihai. Edilul a precizat că administraţia a încercat mai multe metode de redresare financiară a pieţei, însă fără rezultat, concurenţa fiind destul de mare în zonă având în vedere că acolo există şi magazine de tip discount precum Lidl şi Mega Image. Astfel, în prezent la Piaţa Morarilor sunt închiriate doar 1% din tarabe şi un singur magazin din cele zece disponibile. 

Noul sediu Taxe şi Impozite Locale Sector 2, gata până la sfârşitul anului

"În aceste condiţii, am luat decizia de a schimba destinaţia terenului respectiv şi să facem un sediu nou pentru Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, clădire care cred că va fi funcţională la sfârşitul acestui an. Aici se doreşte realizarea unui spaţiu mai amplu în vederea realizării unui număr mai mare de ghişee care să deservească publicul la plata taxelor şi impozitelor locale", a precizat primarul Sectorului 2. 

Potrivit randărilor disponibile, noul sediu de la Taxe şi Impozite Locale Sector 2 va fi unul destul de aerisit, unde contribuabilii vor putea sta faţă în faţă cu personalul administrativ care va oferi consultanţă de specialitate celor interesaţi. 

(Mai multe imagini sunt disponibile în galeria foto)

Valoarea investiţiei este de 6,42 milioane lei cu TVA inclus. 

Etichete: directia venituri buget local sector 2, Mugur Toader Mihai, piata morarilor, Sectorul 2, sediu nou directia venituri buget local sector 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE