Le-ai dat LIKE lui Prigoană sau Liviu Negoiţă? Ţi-au dat ţeapăSeduși și abandonați. Așa au ajuns fanii candidaților pierzători la Primăria Capitalei și la primăriile de sector. După o luptă acerbă, în care social media a fost teritoriul de război, pe care s-au aruncat cuvinte grele la adresa contracandidaților și s-au făcut promisiuni mărețe, marii perdanți ai alegerilor locale din acest an și-au ignorat fanii și s-au retras din mediul online fără surlele și trâmbițele cu care au intrat în campanie.

Sedusi cu promisiuni marete, concerte si materiale electorale, fanii marilor perdanti la alegerile locale sunt ignorati in social media de cei pe care i-au votat
Seduşi cu promisiuni măreţe, concerte şi materiale electorale, fanii marilor perdanţi la alegerile locale sunt ignoraţi în social media de cei pe care i-au votat
Foto: (Foto: Facebook Silviu Prigoana)

După ce a organizat concerte pentru susținători, a împărțit tricouri cu autografe fanilor săi și s-a autointitulat, într-o fotografie postată pe pagina de Facebook, ”probabil cel mai bun primar din lume”, Silviu Prigoană a încheiat comunicarea cu electoratul său din social media. Acesta a lansat, pe pagina sa de Facebook, și platforma ”Vorbește live cu Prigoană!”. Însă, după data de 11 iunie, când a avut ultima întâlnire din mediul online, cu susținătorii săi, candidatul PDL la Primăria Capitalei nu a mai postat nimic pe Facebook sau pe Twitter. Pe blogul personal, ultima postare datează din 26 iunie 2012 și cuprinde declarația politică făcută de Silviu Prigoană în ședința de plen a Camerei Deputaților.

După ce a făcut, pe blog și pe pagina de Facebok, revista presei, postând articole publicate în mass-media, în care erau prezentate, scandalurile politice, proiectele costisitoare, dar și măsurile inadecvate luate de edilii în funcție, omul de afaceri Irinel Columbeanu, candidatul PPPS la Primăria Capitalei, le-a mulțumit bucureștenilor care și-au exprimat opinia la alegeri și celor care l-au votat și a dat asigurări că va rămâne alături de ei. Însă, din 12 iunie și până acum, excentricul om de afaceri, candidat la PMB, care a ocupat mulți ani prima pagină a ziarelor de scandal, nu a mai făcut nicio declarație pentru fanii săi.

Fostul selecționer al naționalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, candidatul UNPR la Primăria Capitalei, și-a abandonat cei 500 de fani de pe Facebook cu trei zile înainte de alegeri. Ultimele două postări pe rețeaua de socializare, via UNPR București, sunt din 7 iunie. Deși înainte susținea că ”Bucureștiul are nevoie de un primar care să cultive viața, nu de un doctor care să trateze boala”, promițând, printre altele, spații verzi și curățenie în tot orașul, fostul antrenor nu a mai dat, din 7 iunie, niciun semn de viață, în mediul online, nici măcar pentru a le mulțumi celor care l-au votat și au avut încredere în propunerile sale.

Nicușor Dan, candidatul independent la Primăria Capitalei și Consiliul General al Municipiului București, președintele ”Asociației Salvați Bucureștiul”, nu și-a abandonat fanii, în special pe Facebook, și îi ține, în continuare, la curent, cu informațiile de ultimă oră.

Dacă la rubrica Noutăți de pe blogul lui Nicușor Dan, ultima postare, care cuprinde dialogul dintre vocalistul trupei Urma, Mani Gutău, și arhitectul Ștefan Sturza, despre părinți și copii, despre candidatul independent la PMB și viziunea sa pentru București, datează din 9 iunie, pe Twitter, ultimele informaţii adăugate de independent sunt din 20 iunie, când acesta se îndrepta către Tribunalul București pentru a contesta faptul că nu a primit un loc în CGMB.

În schimb, pe pagina de Facebook a lui Nicușor Dan, unde se regăsesc cei mai mulți susținători din mediul online ai fostului candidat la PMB, se poate observa o activitate intensă. Președintele Asociației Salvați Bucureștiul postează frecvent, la distanță de doar câteva zile, informații despre aparițiile sale în mass-media, deciziile instanțelor de judecată cu privire la proiectele contestate de ONG-uri sau invitaţii la protestele inițiate pentru protejarea unor monumente istorice din Capitală.

Candidații la sectoare și-au lăsat fanii cu ochii-n soare

Candidații propuși de PDL la primăriile de sector i-au uitat pe fanii care i-au votat și, mulți dintre ei, au intrat în lupta crâncenă pe care o poartă democrat-liberalii cu Executivul, lansând declarații puternice la adresa parlamentarilor USL-iști și încearcând să schimbe viziunea opiniei publice la adresa suspendării din funcție a președintelui Traian Băsecu.

Theodor Paleologu, fostul candidat la Primăria Sectorului 1, este unul dintre cei mai activi politicieni români de pe Facebook. Însă, cele mai multe postări ale sale pe rețeaua de socializare, care depășesc cu mult numărul celor din timpul campaniei electorale la alegerile locale, au apărut odată cu primele dispute dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta. Odată cu lansarea primelor declarații despre suspendarea șefului statului, declarațiile sale pe rețeaua de socializare au crescut fulminant. Ultima postare cu privire la Sectorul 1 a fost publicată pe 10 iunie, când i-a felicitat pe locuitori pentru cea mai mare prezență la vot. De atunci și până acum, cel care promitea că le va ține piept rechinilor imobiliari din Sectorul 1, nu a mai amintit nimic despre această zonă administrativă.

Dragoș Frumosu, candidatul USL la Primăria Sectorului 2, care le promitea alegătorilor, într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook pe 8 iunie, că, ”indeferent de rezultatele votului va fi în continuare aproape de oameni”, s-a îndepărtat de fanii săi din mediul online, încă din ziua alegerilor locale. Pe 10 iunie el i-a îndemnat pe locuitorii Sectorului 2 să meargă la vot, iar apoi nu a mai făcut nicio declarație în mediul online. Frumosu nu s-a mai adresat cetățenilor Sectorului 2 nici pe blogul personal, unde și acum rulează mesajul din timpul campaniei electorale.

Realizările din cei opt ani în fruntea Sectorului 3, cu care s-a lăudat Liviu Negoiță în campania electorală, nu au fost la fel de apreciate de electorat, care i-a acordat cele mai multe voturi contracandidatului său, Robert Negoiță. Dacă în timpul campaniei electorale, fostul edil al Sectorului 3 era foarte activ pe Facebook, având noi postări aproape în fiecare zi. Pe 10 iunie, odată cu anunțarea sondajelor privind câștigătorul mandatului de primar la Sectorul 3, Liviu Negoiță le-a mulțumit alegătorilor pentru susținere și a întrerupt orice comunicare prin intermediul rețelei de socializare. Și pe blogul fostului edil al Sectorului 3 a rămas mesajul din campania electorală cu realizările din timpul celor două mandate.

Sulfina Barbu, candidatul PDL la Primăria Sectorului 4, care a fost zdrobită în campanie de preferințele electoratului, întrucât Cristian Popescu Piedone a câștigat un nou mandat cu peste 80% din voturi, a abandonat relația cu alegătorii săi de pe Facebook. ”Vă asigur că sunt la fel de motivată ca și până acum, că vom continua împreună toate lucrurile bune pe care le-am început și că, în cele din urmă, vom invinge”, preciza Sulfina Barbu, în ultima postare adresată, pe pagina de Facebook, pe 11 iunie, locuitorilor Sectorului 4. Şi pe blogul său, cele mai recente postări sunt legate de conflictul dintre Victor Ponta și Traian Băsescu. 

Singurul candidat PDL care a mai comunicat cu bucureștenii în social media, de ouă ori, după anunțarea rezultatelor alegerilor locale, dar nu s-a adresat în mod expres locuitorilor din sectorul în fruntea căruia viza un mandat, este Mihai Atănăsoaei, fostul prefect al Capitalei. Acesta a avut două postări pe pagina sa de Facebook, una pe 21 iunie, când îi înștiința pe bucureșteni că s-a anunțat cod portocaliu de caniculă în Capitală, le oferea acestora sfaturi pentru a evita expunerea la soare și cerea autorităților locale să pună urgent în aplicare planul de măsuri, așa cum se proceda când el ocupa poziția de prefect, iar cea de-a doua postare pe rețeaua de socializare a fost cu ocazia aniversării Zilei Drapelului național, pe 26 iunie. Atât pe rețeaua de socializare, cât și pe blogul personal, celelalte mesaje transmise de Mihai Atănăsoaei sunt legate, ca și în cazul colegilor săi de partid, de schimbarea Colegiului Director al PDL și de disputele dintre președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta.

Nici Cristian Poteraș, fostul edil al Sectorului 6, nu a mai fost activ pe Facebook, în relația cu cetățenii, după anunțarea rezultatelor oficiale de la alegerile locale din iunie 2012. În ultimul mesaj transmis electoratului, pe rețeaua de socializare, pe 13 iunie, acesta le-a mulțumit celor care au avut încredere în el și le-a amintit locuitorilor Sectorului 6 realizările majore din cele două mandate, respectiv ”reabilitarea totală a cartierului Giulești- Sârbi, începerea lucrărilor la magistrala de metrou M5, cât și construirea primului spitalul social din România, Spitalului Sf. Nectarie de pe Bd. Uverturii nr. 81”. Ca și în cazul altor candidați la primăriile de sector, pe site-ul personal, Cristian Poteraș nu a mai făcut nicio declarație și păstrează, chiar și acum, mesajele din campania electorală.

Primarii în funcție socializează de zor

În schimb, primarii numiți recent în funcție, indiferent de numărul mandatelor pe care le aveau deja, cu excepția lui Marian Vanghelie, îi țin la curent pe bucureșteni cu cele mai noi informații despre măsurile luate de ei.

O prezenţă destul de frecventă pe reţelele de socializare o are şi actualul primar general, Sorin Oprescu, care îi ţine la curent pe bucureşteni cu cele mai noi informaţii transmise de Primăria Generală a Capitalei. Postările lui pe Facebook şi pe Twitter apar, după caz, de mai multe ori pe zi sau la distanţă de câteva zile şi cuprind atât informaţii utilitare, cât şi noutăţi despre activităţile cultural-artistice din Bucureşti. Pe blog, însă, ca mulţi alţi candidaţi, edilul-şef a păstrat mesajul de campanie şi nu mai actualizează site-ul cu cele mai noi informaţii de interes general pentru bucureşteni.

De la preluarea mandatului și până în prezent, cel mai activ primar de sector pe Facebook este edilul Sectorului 2, Neculai Onțanu, care se poate lăuda cu o prezență aproape zilnică în mediul online. Acesta postează frecvent pe rețeaua de socializare informații utilitare, dar și fotografii de la evenimentele social-culturale organizate în sectorul pe care îl conduce. Pe blog, primarul Sectorului 2 nu mai este, însă, la fel de activ, întrucât ultimul mesaj transmis locuitorilor din zona administrativă pe care o conduce a fost publicat pe 12 iunie.

La fel de activ pe Facebook este ;i Cristian Popescu Piedone, care, ca şi colegul său de la Sectorul 2, este prezent pe reţeaua de socializare aproape în fiecare zi, ţinându-i la curent, pe fanii săi cu cele mai noi informaţii din Sectorul 4. 

În topul celor mai activi primari de sector de pe Facebook intră şi Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6. Acesta încearcă să se apropie, în mediul online, de locuitorii zonei administrative pe care o conduce, şi îi informează frecvent, pe cetăţeni, cu privire la activităţile derulate în timpul programului său de lucru. Mănescu a mai postat pe blog, după alegerile locale din acest an, două articole, unul despre campania electorală, pe 5 iulie, şi unul despre continuarea reabilitării termice din acest sector, publicat pe 9 iulie.

Andrei Chiliman este prezent și acum pe Facebook, postând noutățile din Sectorul 1, la intervale de câteva zile distanță, și le aduce la cunoștință cetățenilor și cele mai noi informații utilitare. Pe blog, însă, edilul Sectorului 1 nu mai este la fel de activ, întrucât ultima postare, ”Despre vot și datorie”, a apărut pe 12 iunie.

Pe Facebook, Robert Negoiţă nu a mai adăugat nimic de la finele lunii iunie, când a postat două articole preluate de pe info3plus.ro, "ziarul celui mai mare sector", care făcea publice măsurile anunţate de noul edil la începutul mandatului său. Pe blog şi pe Twitter, ultimele apariţii ale primarului Sectorului 3 datează din 22 iunie, când Robert Negoiţă îi înştiinţa pe locuitori că la centrele de informare din sector au fost aduse ambulanţe şi preciza, pe de altă parte, că este alături de Adrian Năstase şi de familia sa. 

Vanghelie îi ține la distanță pe internauți

Dacă în campania electorală Vanghelie, ca mulţi alţi candidaţi, inunda News Feed-ul fanilor cu toate mişcările făcute în sector, în interesul cetăţeanului, după alegeri, situaţia s-a schimbat radical. Marian Vanghelie a mai postat pe pagina de Facebook, după alegerea sa pentru cel de-al patrulea mandat, fotografii de la ceremonia de învestire în funcţia de primar al Sectorului 5 şi imagini de la sfinţirea radierului Catedralei Mântuirii Neamului. Pe 10 iulie, edilul a postat pe blog un articol despre electoratul diasporei, pe care l-a distribuit apoi şi pe pagina sa de Facebook.

El nu a venit, însă, în mediul online, cu informaţii concrete despre proiectele pe care intenţionează să le întreprindă, în perioada imediat următoare, pentru îmbunătăţirea condiţiei locuitorilor Sectorului 5 şi nici nu a anunţat măcar câteva sfaturi sau măsuri anticaniculă, extrem de utile persoanelor cu intoleranţă sporită la căldură.

Etichete: Andrei Chiliman, anghel iordănescu, Cristian Popescu Piedone, Cristian Poteraş, irinel columbeanu, Liviu Negoiţă, Marian Vanghelie, Mihai Atănăsoaei, Neculai Onţanu, nicuşor dan, promo, rareş mănescu, robert negoita, Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5, Sectorul 6, Silviu Prigoană, Sorin Oprescu, Sulfina Barbu, Theodor Paleologu

0/2 COMENTARII
Băiat_Rău70
25 Feb 19:14
+0
VOTURI
-0
-Alo-Alo Răspunde Primarul Piedone Ţiganul! Toată ziua la P.S.4 de Mafioţii Şpăgarii te-an Sunat şi te-am Căutat şi TU Piedone Tiganul cu Mafioţii Şpăgarii de la P.S.4 mi-ai dat Ton de Ocupat -DE-CE Mafiotule Piedone Ţiganul nu vrei să Vorbeşti cu Mine ce SECRETE cu Mafioţii Ţiganíi Tăi Mie îmi ASCUNZI!!! Cât mă Costă Piedone Ţiganul să-mi dai o Autorizaţie şi o Fetiţă că sunt cu Tine un Băiat foarte Curios şi Serios ai Mafiotule Piedone Ţiganul nu fie de MINE Frică cum ai dat si la Alţii Ţiganii Mafioţii!!!
Sabrina
21 Jul 15:06
+0
VOTURI
-0
In sectorul 1 cel putin, e foarte usor sa intri in contact cu primarul Andrei Chiliman. Fie ca e vorba de mediul online, fie ca prin intermediul consilierilor locali, primarul pastreaza o relatie stransa cu locuitorii sectorului 1.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE