Şefa DNA: Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosarPremierul Victor Ponta nu are în prezent calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA, a declarat procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

Sefa DNA: Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat in niciun dosar
Şefa DNA: Ponta nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar
Foto: www.ziuaconstanta.ro

Precizarea a fost făcută de șefa DNA într-un interviu pentru România Liberă, fiind întrebată de faptul că în cazul Dan Șova a fost vehiculat și numele premierului. "Până la acest moment nu are calitatea de suspect sau inculpat în niciun dosar DNA", a afirmat Kovesi.

Ea a menționat că Ponta nu are calitate nici în dosarul privind OUG prin care un vicepreședinte al ASF a fost înlăturat din funcție și în care ar fi trebuit anchetat și fostul ministru de Finanțe, Daniel Chițoiu.

"Dosarul a fost finalizat prin trimiterea în judecată a lui Dan Rușanu, premierul nu are calitate în acest dosar. Cât despre domnul Chițoiu nu am primit aviz de începere a urmăririi penale din partea Parlamentului, motiv pentru care nu am putut să investigăm acea parte din dosar. Nu am putut să facem nicio investigație cu privire la acea infracțiune pentru care îl suspectam. Nu am putut să îi luăm nici măcar declarații. Acea parte a anchetei este închisă din cauza Parlamentului", a explicat șefa DNA.

eferitor la o eventuală implicare a premierului în dosarul votului în străinătate, șefa DNA a susținut că această cauză este în lucru și că este una complexă.

"Dosarul se află în lucru, este un dosar complex, care vizează foarte multe persoane care au domiciliul în străinătate, sute de persoane. Avem nevoie de foarte multe informații din străinătate și de aceea nu cred c-o să îl putem finaliza într-o lună, două. Pot să vă spun însă că se lucrează la el", a arătat Kovesi.

Etichete: DNA, inclupat, Laura Codruţa Kovesi, suspect, Victor Ponta

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE