Şefa EBU, despre descalificarea României de la EUROVISION: "Este regretabil că a fost nevoie"Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a declarat că "este regretabil că a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision, pentru a atrage atenţia autorităţilor române", în cadrul unei întâlniri cu Ministerului Finanţelor, Parlamentul, Consiliului Concurenţei şi TVR.

Sefa EBU despre descalificarea Romaniei de la EUROVISION: "Este regretabil ca a fost nevoie"
Şefa EBU despre descalificarea României de la EUROVISION: "Este regretabil că a fost nevoie"

Pentru prima dată vineri, 6 mai, au discutat la aceeaşi masă reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice, ai Parlamentului, ai Consiliului Concurenţei, ai TVR şi ai EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune), în cadrul unei întâlniri (fără accesul presei) la sediul Ministerului Finanţelor, potrivit unui comunicat al ministerului remis Mediafax. 

Conducerea EBU a considerat că măsura a fost necesară pentru că problema datoriilor TVR nu a fost rezolvată. Preşedintele Comisiei pentru cultură, Georgică Severin, consideră că legea este "depăşită" şi trebuie modificată; şefa departamentului juridic al EBU a tras atenţia că dacă se finalizează procedurile de excludere a TVR, Televiziunea Publică va pierde drepturile de difuzare pentru Campionatele Mondiale de Fotbal, accesul la fluxul de ştiri externe. Pe de altă parte, ministrul finanţelor publice, Anca Dragu, a declarat, printre altele, că "Parlamentul este forul responsabil pentru televiziunea publică".

Directorul general EBU, Ingrid Deltenre a subliniat că "datoriile pe care televiziunea publică le are la forul european sunt istorice, iar problemele sunt sistemice". Aceasta a considerat ca fiind "regretabil" faptul că "a fost nevoie de o măsură extremă, descalificarea României de la Eurovision", scopul fiind atragerea atenţiei autorităţilor române.

Etichete: descalificare romania de la eurovision, Directorul general EBU, Eurovision, Ingrid Deltenre

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE