Şefa antidopingului românesc demolează apărarea Mariei Șarapova: Trebuia să știeŞefa antidopingului românesc, Graziela Vâjială, a declarat că medicamentul folosit de Maria Șarapova, Mildronate, îmbunătăţeşte capacitatea de efort şi este un medicament interzis în America.

Graziela Vajiala
Graziela Vâjială
Foto: sportrevolution.ro

Graziela Vâjială, preşedintele Agenţiei Naţionale Anti Doping, a discutat pe larg despre scandalul în care este implicată Maria Şarapova, testată pozitiv la Australian Open şi suspendată de ITF începând cu 12 martie 2016, potrivit GSP.

"Mă mir că Şarapova susţine că nu a ştiut că substanţa incriminată, Meldonium, a intrat de la începutul anului pe lista substanţelor interzise de WADA. Şarapova nu este o sportivă oarecare, are în spate o întreagă echipă, inclusiv medici şi nutriţionişti. Este o sportivă top de top. Ai văzut medicamentul respectiv în programul de monitorizare pe toată durata anului 2015, pe aşa-numita listă gri, deci e foarte ciudat să spui că nu ai ştiut", a declarat Vâjială.

Conform specialiștilor, această substanță aduce numeroase beneficii sportivilor.

"Substanţa activă este Meldonium, iar medicamentul se comercializează sub diferite denumiri. Mildronate, THP sau MET-88. Are utilizare clinică antiischemică, în anginele pectorale şi în tratarea infarctului miocardic. Este un produs farmaceutic produs exclusiv în Letonia, de o firmă numită Grindeks. Măreşte capacitatea de efort, îmbunătăţeşte circulaţia periferică, sporeşte capacitatea de învăţare şi de memorare. Mildronate, fiind un produs farmaceutic produs în Letonia, era folosit pe scară largă de sportivii din Rusia şi din fostele republici sovietice", a adăugat aceasta.

Etichete: Graziela Vâjială, Maria Şarapova, sarapova, scandal sarapova

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE