SCANDALUL DEZINFECTANŢILOR. Şefii din Sănătate, convocaţi pentru discuţii la GuvernPremierul Dacian Cioloș și ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu, se întâlnesc, sâmbătă după-amiază, la Palatul Victoria pentru a discuta pe tema situației din sistemul sanitar și a scandalului dezinfectanților din spitale.

Dacian Ciolos
Dacian Cioloş

Premierul Dacian Cioloş a convocat sâmbătă după-amiază la Guvern mai mulţi reprezentantanţi ai factorilor de decizie din domeniul sănătăţii.

Biroul de presă al Guvernului a anunțat că, sâmbătă, în jurul orei 16,00, va avea loc o întâlnire cu factorii de decizie din sănătate, scrie Agerpres.

Ministerul Sănătăţii a publicat vineri lista celor 50 de spitale în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme la dezinfectanţi, nouă dintre aceste unităţi fiind din Capitală, acolo unde au fost trataţi şi răniţi din incendiul de la Colectiv.

Institutul Naţional de Endocrinologie Parhon, Spitalul de Urgenţă Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Sf. Ştefan, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalul Clinic Dr. Ioan Cantacuzino, Spitalul de Nefrologie Carol Davila şi Spitalul Universitar de Urgenţă sunt cele nouă unităţi clinice din Capitală în care rezultatele au fost neconforme în ceea ce priveşte dezinfectanţii folosiţi.

CITEŞTE ŞI PERCHEZIŢII la sediul Hexi Pharma şi acasă la patronul Dan Condrea. Documente ridicate, din spitale

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri seara că aşteaptă din partea Ministerului Sănătăţii o analiză "exactă" şi un "plan clar"de măsuri de urgenţă în legătură cu situaţia dezinfectanţilor.

Premierul Dacian Cioloș declara vineri că nu exclude nicio măsură în cazul ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, dar este de părere că schimbarea oamenilor nu rezolvă problemele unui sistem.

"Nu exclud nicio măsură, dar în momentul de față nu cred că schimbări de oameni pot să rezolve problemele sistemice. Dacă va fi cazul și când va fi cazul, așa cum am demonstrat și până acum, voi lua orice măsură, dar acum mă interesează să găsim soluții la problemele care sunt acolo și să putem scoate la lumină alte probleme care eventual se pot isca. Pentru că, vă dați seama, cum poți să schimbi, să faci o reformă într-un sistem când la fiecare lună, aproape la fiecare lună, mai apare câte o criză, mai apare câte un scandal?", a afirmat Cioloș, întrebat dacă ia în calcul demiterea ministrului Sănătății în contextul crizei dezinfectanților din spitale.

Premierul mai spunea că înțelege "îngrijorările oamenilor" și dădea asigurări că nu va ascunde nimic din ceea ce va constata ancheta.

Cioloș a mai anunțat că săptămâna viitoare își va forma un grup de oameni care cunosc bine sistemul de sănătate, pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni în acest domeniu.

"Am intenția chiar de săptămâna viitoare să-mi formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, unii din sistem, alții din afara sistemului, pentru a avea o înțelegere cât mai precisă a ceea ce se poate face în șase luni și voi face lucrul ăsta", spunea prim ministrul.

 

Etichete: dacian ciolos, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaș-Cadariu, SCANDALUL DEZINFECTANŢILOR DILUAŢI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE