Primarul general şi directorul RADET dau asigurări că NU vor fi probleme cu furnizarea călduriiUPDATE Primarul interimar al Capitalei, Marin Ștefănel Dan, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul Primăriei Capitalei, că RADET poate furniza căldură pentru bucureșteni, în acest sezon rece, dar acest lucru depinde de ajutorul financiar oferit de Guvern. Primarul general şi directorul RADET dau asigurări că nu vor fi probleme cu furnizarea căldurii în această  iarnă şi nici nu va fi majorat tariful pentru cetăţeni.

Șefii RADET si ELCEN, la Primaria Capitalei.Primarul interimar: RADET e capabil sa furnizeze caldura
Șefii RADET și ELCEN, la Primăria Capitalei.Primarul interimar: RADET e capabil să furnizeze căldură
Foto: cotidianul.ro

UPDATE Astăzi, RADET a început furnizarea agentului termic în Capitală. În prima zi, temperatura apei în calorifer a fost destul de scăzută, de aproape 40 de grade Celsius. 

Marin Ștefănel Dan, primarul general interimar al Capitalei a declarat că furnizarea căldurii de către RADET depinde de ajutorul financiar oferit de către Guvern. 

„Fără ajutorul Guvernului, nu vom putea rezolva situația datoriilor pe care le are ELCEN către furnizori și a celor pe care le are RADET către ELCEN”, a declarat edilul interimar. Potrivit acestuia, un răspuns oficial din partea Executivului ar trebui să ajungă la Primăria Capitalei miercuri, 14 octombrie.

UPDATE Poprirea de 100% pe contul escrow al RADET a fost ridicată de ELCEN. Acum este de doar 50% astfel că RADET are bani pentru a face ultimele 10 lucrări majore rămase din vară şi reparaţiile la eventualele avarii minore ce ar putea să aparăîn sistem, au anunţat marţi autorităţile locale. 

Primăria Capitalei a cerut Guvernului 300 milioane lei ca ajutoare de încălzire. De asemenea, la rectificarea bugetară s-au luat 50 de milioane lei din bugetul instituţiilor subordonate Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi de la direcţiile din subordinea PMB pentru a acoperi costurile pentru căldură. Pentru a face faţă costurilor de încălzire, s-au luat toţi banii şi de la organizarea Revelionului 2016. 

La întâlnire au participat și șefii RADET și ELCEN.

Marin Ștefănel Dan a declarat că a încercat să medieze relația dintre RADET și ELCEN. 

„Pentru că în zilele în care tocmai au trecut, au apărut o serie de informații legate de o funcționare mai puțin corectă a relației dintre RADET și ELCEN, am vrut să mediez această discuție, în care lucrurile nu sunt așa cum au fost prezentate în presă. Ele sunt pe cale de rezolvare, în condițiile în care am găsit soluțiile pentru aducerea serviciilor de termoficare pentru iarna 2015-2016 la standarde normale”, a declarat edilul interimar.

Pe de altă parte, sute de apartamente din București au rămas, marți, fără apă caldă și căldură din cauza unor avarii la rețelele de utilități din oraș. Reprezentanții RADET îi anunță pe bucureșteni că furnizarea agentului termic va fi reluată în cursul zilei de azi după soluționarea avariilor.

Luni, RADET a început probele la cald necesare pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2015-2016

Decizia furnizării agentului termic pentru încălzire se va face cu respectarea prevederilor articolului 117 din H.G. 425/1994, potrivit cărora: " Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00-6.00". 

Etichete: caldura radet, ELCEN, Marin Ștefănel Dan, RADET

0/1 COMENTARII
Cris
14 oct 00:18
+0
VOTURI
-0
I-ar manca in cour.. inainte de alegeri sa majoreze tariful la gigacalorie... Si asa au crescut taxele locale, pentru 2016 la nivele incredibile pentru o tara bananiera, muritoare de foame, precum Romania. Cat timp prostii platesc si inghit, de ce nu? Sa le mai punem inca o cocoasa in spinare.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE