Şeful adjunct de la Combaterea Criminalităţii din IGPR, cercetat sub control judiciarTribunalul București a respins, marți, cererea DNA de arestare preventivă a comisarului-șef de poliție Constantin Bolboșanu, fost director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), urmând ca acesta să fie cercetat pentru luare de mită sub control judiciar, informează Romania Tv. Decizia nu este definitivă, iar DNA poate face contestație.

Seful adjunct de la Combaterea Criminalitatii din IGPR, cercetat sub control judiciar (Foto stirileprotv.ro)
Şeful adjunct de la Combaterea Criminalităţii din IGPR, cercetat sub control judiciar (Foto stirileprotv.ro)

În perioada martie — septembrie 2007, Constantin Bolboșanu, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR, a primit, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat, potrivit DNA.

Procurorii spun că protecția promisă de polițist a fost una reală, astfel că omul de afaceri respectiv nu a fost "deranjat" de niciun organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

"În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea inculpatului și două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofițer și familia acestuia", mai spune DNA.

După ce procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală pe numele său pentru luare de mită, Constantin Bolboșanu a fost eliberat din funcția de director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din IGPR.

Etichete: combaterea criminalitatii, constantin bolbosanu, control judiciar, IGPR, mită

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE