Şeful adjunct de la Combaterea Criminalităţii din IGPR, eliberat din funcţie dupa ce a fost reţinutProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus efectuarea urmăririi penale față BOLBOŞANU CONSTANTIN, la data faptelor șef serviciu în cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), în prezent director adjunct al aceleiași structuri, cu privire la săvârşirea infracțiunii luare de mită. El a fost reţinut luni seară, iar marţi dimineaţă IGPR a anunţat că a fost eliberat din funcţie.

Seful adjunct de la Combaterea Criminalitatii din IGPR, urmarit penal pentru luare de mita (Foto stirileprotv.ro)
Şeful adjunct de la Combaterea Criminalităţii din IGPR, urmărit penal pentru luare de mită (Foto stirileprotv.ro)

UPDATE: Directorul adjunct al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane , Constantin Bolbosanu, a fost eliberat din functie, dupa ce procurorii DNA au pus in miscare actiunea penala pe numele sau pentru luare de mita, anunta Agerpres. Constantin Bolbosanu a fost retinut luni seara de procurorii DNA pentru luare de mita in valoare de 110.000 euro.

"Urmare a comunicarii Directiei Nationale Anticoruptie, in care se precizeaza punerea in miscare a actiunii penale fata de comisar-sef de politie Bolbosanu Constantin, inspectorul general al Politiei Romane a dispus eliberarea acestuia din functia detinuta si punerea la dispozitia unitatii, urmand ca situatia raporturilor de serviciu sa fie reglementata in functie de masurile procesual-penale ce vor fi dispuse", informeaza un comunicat al IGPR remis marti, citat de Hotnews.ro.


În ordonanța de efectuarea urmăririi penale se arată că există date și probe ce conturează următoarea stare de fapt:

Suspectul Bolboşanu Constantin, în calitate de ofițer de poliție, șef serviciu la structura menționată, a primit, în perioada martie - septembrie 2007, printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, echivalentul în lei al sumei de 110.000 euro, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecţie din partea organelor de cercetare penală, dar şi pentru a se dispune soluţii favorabile în dosarele penale în care era cercetat.
În aceeași perioadă, cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcţii la un imobil ce aparţinea suspectului şi două excursii în Turcia, respectiv Spania, pentru ofiţer şi familia acestuia.
Protecţia promisă de suspect a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat" de nici un organ cu atribuţii în domeniu, deşi desfăşura activităţi de comerţ cu legume-fructe, aşa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și Departamentul de Informații și Protecție Internă.

Suspectului Bolboşanu Constantin i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Etichete: constantin bolbosanu, luare de mită, urmărire penală

0/1 COMENTARII
zzz
10 Nov 07:13
+0
VOTURI
-0
ar trebui dati afara toti din politia romana fara drept de angajare in domeniu sau domenii adiacente ... parca era un stat fost sovietic care a facut ordine in politia corupta in modul asta .. si le merge bine.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE