Şeful ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul lui Mădălin Voicu. Vicele ANAF, suspect în dosarPreşedintele ANAF, Gelu Diaconu, este audiat miercuri la DNA în dosarul în care Mădălin Voicu este acuzat, alături de Nicolae Păun, de spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă. De asemenea, Mihai Gogancea Vătășoiu, vicepreședintele ANAF, a fost pus sub învinuire în acelaşi dosar, având calitatea de suspect. 

Seful ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA in dosarul lui Madalin Voicu (Foto pro-lex.ro)
Şeful ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul lui Mădălin Voicu (Foto pro-lex.ro)

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, este audiat la DNA miercuri în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. El este audiat în calitate de suspect. 

De asemenea, vicepreședintele ANAF a fost citat de procurori în dosarul celor doi deputați, Mădălin Voicu și Nicolae Păun, prezentându-se astfel la sediul DNA pentru a fi audiat. Acesta a refuzat să facă declarații.

DNA cere aviz pentru REŢINEREA şi ARESTAREA deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi parlamentari sunt acuzaţi, printre altele, de spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

DNA a emis un comunicat în care cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale şi arestării lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru mai multe acuzaţii, într-un dosar privind spălarea de bani în două proiecte europene, desfăşurate de Partida Romilor, formaţiune condusă de Păun, preşedinte de onoare fiind Mădălin Voicu.

Procurorii notează că statul român a fost prejudiciat de cei doi, prin proiectele derulate, cu suma de 27 de milioane de lei .

Astfel, Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor, toate în formă continuată, în timp ce Păun este acuzat de săvârşirea a 7 infracţiuni, printre care: spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă sau schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

Totodată, un membru din familia lui Voicu a beneficiat de salariu virat de Partida Romilor, fără a presta vreo activitate. DNA precizează că Voicu a primit bani pentru interveni pe lângă demnitari şi funcţionari, astfel încât proiectele cu finanţare europeană să fie aprobate.

De asemenea, Nicolae Păun a făcut demersuri astfel încât ANAF să nu încaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, în condițiile în care, persoanele (cetățenii de etnie romă care au fost incluși în mod fictiv în proiectele și acțiunile Asociației Partida Romilor „Pro Europa") au primit decizii de plată din partea instituțiilor statului.

Etichete: audieri dna, DNA, dosar madalin voicu, gelu diaconu, paun, vicepresedinte Mihai Gogancea Vătășoiu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE