Ministrul Finanţelor cere DEMISIA şefului ANAF, Gelu Diaconu, şi a vicelui Mihai VătăşoiuUPDATE DOSAR MĂDĂLIN VOICU. Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a anunţat că a cerut demisiile președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Ștefan Diaconu și vicepreședintelui, Mihai Gogancea Vătășoiu, după ce aceștia au fost puși sub acuzare de DNA, în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Seful ANAF, Gelu Diaconu, si vicele Mihai Vatasoiu vor fi DEMISI de ministrul Finantelor Anca Dragu (foto gandul.info)
Şeful ANAF, Gelu Diaconu, şi vicele Mihai Vătăşoiu vor fi DEMIŞI de ministrul Finanţelor Anca Dragu (foto gandul.info)

UPDATE "Fiscul este una dintre cele mai importante instituții din România, iar conducerea sa trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. În această situație, în care președintele și vicepreședintele ANAF sunt puși sub acuzare, este normal să le cer demisia. Asupra integrității conducerii ANAF nu trebuie să existe nici o urmă de îndoială. Le-am cerut demisia celor doi pentru că, în pozițiile pe care le dețin, nicio suspiciune nu este acceptabilă din perspectiva integrității pe care ANAF, ca instituție, o reclamă. Activitatea instituției se desfășoară normal și acesta este cel mai important lucru în acest moment. Avem în vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF și urmează să luăm o decizie cât de curând posibil.", a spus ministrul Anca Dragu.

DOSAR MĂDĂLIN VOICU.  Președintele ANAF este subordonat ministrului de Finanțe, dar este numit în funcție de primul ministru care îl și poate demite.

Gelu Ștefan Diaconu și Mihai Gogancea Vătășoiu au fost audiați, miercuri, la DNA în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, fiind puși sub acuzare, potrivit surselor judiciare.

Diaconu conduce ANAF din 2013, fiind numit de fostul premier Victor Ponta, scrie profit.ro.

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, audiat la DNA în dosarul lui Mădălin Voicu. Vicele ANAF, suspect în dosar

DOSAR MĂDĂLIN VOICU. Preşedintele ANAF, Gelu Diaconu, a fost audiat miercuri la DNA în dosarul în care Mădălin Voicu este acuzat, alături de Nicolae Păun, de spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă. De asemenea, Mihai Gogancea Vătășoiu, vicepreședintele ANAF, a fost pus sub învinuire în acelaşi dosar, având calitatea de suspect. La ieşirea de la DNA, şeful ANAF a declarat că nu area niicio legătura cu persoanele incriminate în principal în dosar.

Şeful ANAF, Gelu Diaconu, este audiat la DNA miercuri în dosarul deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. El este audiat în calitate de suspect. 

DOSAR MĂDĂLIN VOICU.  La ieșirea de la audieri, Diaconu a declarat presei că nu are nicio legătură cu persoanele incriminate în dosar.

"Vă asigur că nu am nicio legătura cu persoanele incriminate în principal în dosar și chestiunea supusă clarificării privește suspendarea prin circulară a deciziilor de impunere privind contribuțiile de asigurări de sănătate pentru alocațiile de copii și pentru persoanele care nu realizează venituri au sume modice", a declarat Diaconu.

De asemenea, vicepreședintele ANAF a fost citat de procurori în dosarul celor doi deputați, Mădălin Voicu și Nicolae Păun, prezentându-se astfel la sediul DNA pentru a fi audiat. Acesta a refuzat să facă declarații.

DNA cere aviz pentru REŢINEREA şi ARESTAREA deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

DOSAR MĂDĂLIN VOICU. DNA cere aviz pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi parlamentari sunt acuzaţi, printre altele, de spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă.

DNA a emis un comunicat în care cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea urmăririi penale şi arestării lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru mai multe acuzaţii, într-un dosar privind spălarea de bani în două proiecte europene, desfăşurate de Partida Romilor, formaţiune condusă de Păun, preşedinte de onoare fiind Mădălin Voicu.

Procurorii notează că statul român a fost prejudiciat de cei doi, prin proiectele derulate, cu suma de 27 de milioane de lei .

Astfel, Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații, spălare a banilor, toate în formă continuată, în timp ce Păun este acuzat de săvârşirea a 7 infracţiuni, printre care: spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă sau schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

DOSAR MĂDĂLIN VOICU. Totodată, un membru din familia lui Voicu a beneficiat de salariu virat de Partida Romilor, fără a presta vreo activitate. DNA precizează că Voicu a primit bani pentru interveni pe lângă demnitari şi funcţionari, astfel încât proiectele cu finanţare europeană să fie aprobate.

De asemenea, Nicolae Păun a făcut demersuri astfel încât ANAF să nu încaseze sumele aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. Aceasta, în condițiile în care, persoanele (cetățenii de etnie romă care au fost incluși în mod fictiv în proiectele și acțiunile Asociației Partida Romilor „Pro Europa") au primit decizii de plată din partea instituțiilor statului.

Mihai Gogancea-Vătășoiu nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la plecare.

CITEŞTE ŞI DNA cere aviz pentru REŢINEREA şi ARESTAREA deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun

DOSAR MĂDĂLIN VOICU. DNA a cerut miercuri aviz pentru reţinerea şi arestarea deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi parlamentari sunt acuzaţi, printre altele, de spălare de bani, deturnare de fonduri, cumpărare de influenţă şi trafic de influenţă

CITEŞTE ŞI Mădălin Voicu, la DNA. Deputatul PSD, acuzat de spălare de bani

Etichete: Anca Dragu, demitere, gelu diaconu, Mihai Vătăşoiu, ministrul finn'antelor

0/1 COMENTARII
Cris
10 Feb 22:07
+0
VOTURI
-0
Cu ocazia asta afla si Anca Dragu de ce romanii, nu numai ca nu vor sa munceasca pe doi lei, dar nu vor sa plateasca nici macar 0,5 lei, impozite, taxe si contributii aferente celor doi lei. Dintr-un motiv simplu: acesti bani in loc sa ajunga in autostrazi, scoli, spitale, etc, ajung in buzunarele escrocilor.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE