Şeful ASF: Ar trebui INTERZISE panourile publicitare pe care scrie RCA IEFTINPreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mișu Negrițoiu, s-a arătat nemulțumit de faptul că viitorii asigurați RCA sunt atrași pentru încheierea unei astfel de polițe prin evidențierea tarifului cel mai mic și a afirmat că ar trebui interzis acest tip de mesaj.

Seful ASF: Ar trebui INTERZISE panourile publicitare pe care scrie RCA IEFTIN
Şeful ASF: Ar trebui INTERZISE panourile publicitare pe care scrie RCA IEFTIN
Foto: jurnalgiurgiuvean.ro

"Am ieșit azi din Bucuresti și am văzut un panou publicitar cu RCA ieftin. Noi, ASF, probabil că ar trebui să interzicem această reclamă, care este împotriva protecției consumatorului", a declarat Negrițoiu, prezent la Forumul Internațional Asigurări - Reasigurări (FIAR), organizat de revista XPrimm. Evenimentul are loc la Brașov, scrie profit.ro

El a adăugat că RCA ieftin înseamnă pentru un asigurător generare de lichiditați (cash generation), și nu administrare de risc (risk administration).

Pentru foarte mulți clienți, decizia de cumpărare a unei asigurări RCA rămâne nivelul tariful, cel mai redus, în condițiile în care polița este obligatorie și nu vizează asiguratul, ci terțul căruia putea acesta să îi provoace daune în urma unui accident rutier.

În ultimii ani, câțiva asigurători și-au majorat afacerile și, implicit, cota de piață, prin practicarea unor tarife reduse la RCA, nesustenabile pe termen mediu și lung. În plus, rezervele acestor asigurători nu erau adecvate la nivelul obligațiilor viitoare de plată asumate prin polițele vândute.

Pe de altă parte, frecvența ridicată a daunelor și creșterea costurilor cu reparațiile auto au avut ca efect majorarea cheltuielilor cu despăgubirile, cu impact negativ asupra rezultatului tehnic (din activitatea operațională) și financiar al asigurătorilor.

Astfel, acești asigurători au intrat pe pierderi, iar indicatorii de solvabilitate și lichiditate s-au deteriorat. În plus, au apărut întârzieri la plata despăgubirilor, iar numărul reclamațiilor către ASF din partea asiguraților nemulțumiți a crescut.

La solicitarea ASF, acționarii asigurătorilor au fost obligați să aducă noi aporturi la capital pentru a susține plățile pentru despăgubiri și refacerea indicatorilor financiari. Unii au reușit, cum ar fi Euroins, care a adus la capital 200 milioane de lei, alții nu, cum ar fi Astra, care a intrat în faliment în decembrie 2015, după ce omul de afaceri Dan Grigore Adamescu nu a adus aporturile solicitate de ASF.

Dependenta de RCA a adus probleme și companiilor City Insurance și Carpatica Asig, aflate procedură de redresare, respectiv de rezoluție.

Etichete: ASF, misu negritoiu, RCA, rca ieftin

0/2 COMENTARII
goe
17 May 19:59
+0
VOTURI
-0
E logic sa nu arunci cu banii catre asiguratori, cand nu beneficiezi de nimic in plus personal.
Doar nu iti planuiesti sa faci vreun accident.
Dar sunt si alte probleme:
1. cilindree, in loc de putere - exista turbo, wenkel, electrice, hibride
2. daca te muti intr-un oras mare, e preferabil sa amani trecerea adresei in buletin - ca platesti degeaba in plus
3. asigurarea pe proprietar, nu pe soferi - se pune masina pe un batran, si o conduc 3 nepoti cu carnet de 2 luni
4. sistemul bonus-malus doar numara evenimentele dintr-un an, fara sa conteze daca ai ales mica intelegere
4a. un eveniment minor (o oglinda, o julitura) e egal cu N masini de lux facute zob
4b. daca ai "noroc" sa ai 2 evenimente pe aceeasi asigurare e mai bine decat daca ai reinnoit-o intre timp
Cris
17 May 16:37
+0
VOTURI
-0
N-o sa mai faca nimeni RCA, o sa vedeti... Toata lumea va circula, FARA RCA ieftin.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE