Șeful DIICOT: Avem nevoie de o investiţie de peste 20 de milioane de euro pentru a face interceptăriDecizia și motivarea CCR privind interceptările afectează nu doar activitatea DNA, ci și pe cea a DIICOT. În 2015, procurorii anti-mafia au avut nevoie de 33.000 de mandate de interceptare. Peste 60% dintre acestea au fost puse în executare doar cu ajutorul SRI.

Daniel Horodniceanu
Daniel Horodniceanu

Directţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism nu dispune de un serviciu tehnic prin care poate face interceptări, potrivit Romaniatv.net.

"A venit momentul înfiinţării unui serviciu tehnic, ce trebuia făcut de multă vreme. Estimat in momentul acesta avem nevoie de 200 de poliţişti detaşaţi de la MAI şi o investiţie în hardware şi soft de peste 20 de milioane de euro. O clădire, maşini şi sume destinate trainingurilor acestor poliţişti, pentru că nu îi poţi forma de pe o zi pe alta", a subliniat Daniel Horodniceanu, procuror-şef al DIICOT.

Curtea Constituţională a publicat motivarea deciziei prin care serviciile secrete nu mai pot asculta telefoanele decât în chestiuni de siguranţă naţională. Procurorul şef al DNA a dezvăluit ce nevoi are DNA pentru a face faţă cu brio acestor schimbări.

"Noi am facut si o estimare: aproximativ 130 de politisti si 10 milioane de euro. Este o evaluare temporara care se bazeaza pe folosirea acestei infrastructuri existente", a declarat Laura Codruta Kovesi.

DNA dispune de un serviciu tehnic care poate face interceptări.

Etichete: Daniel Horodniceanu, Daniel Horodniceanu diicot, diicot, interceptări, interceptari diicot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE