Şeful DIICOT: Plângerea pe numele patronului Hexi Pharma nu era făcută corect, a fost restituităProcurorul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat miercuri, că plângerea din 2016 formulată pe numele patronului Hexi Pharma, care se referea şi la infracţiuni de violenţă, nu era făcută corect, nu îndeplinea forma standard legală, fiind restituită petiţionarului, care nu a mai revenit.

Seful DIICOT: Plangerea pe numele patronului Hexi Pharma nu era facuta corect, a fost restituita (Foto hipocrat2000.ro)
Şeful DIICOT: Plângerea pe numele patronului Hexi Pharma nu era făcută corect, a fost restituită (Foto hipocrat2000.ro)

„Este o plângere care a fost trimisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, nu este un dosar penal, este o plângere. Din cauza lipsei elementelor obligatorii prevăzute de Codul de procedură penală, a fost restituită petiţionarului, care nu a mai revenit. S-a restituit petiţionarului, cu solicitarea de a respecta procedurile din Codul de procedura penală în ceea ce priveşte forma acelei plângeri. Ea nu era făcută corect şi se referea inclusiv la infracţiuni de violenţă. Petiţionarul nu a mai revenit. Nu s-au făcut verificări pentru că acea plângere nu îndeplinea minimul necesar prevăzut de lege", a spus Daniel Horodniceanu, conform digi24.ro. 

SCANDALUL DEZINFECTANȚILOR DILUAȚI. Ministrul Sănătăţii: Sub 5% din teste au fost neconforme

Ministrul Sănătăţii a anunţat, miercuri, primele rezultate ale controalelor efectuate în spitalele din ţară, ca urmare a scandalului dezinfectanţilor. Potrivit lui Patriciu Achimaş Cadariu, din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au ieşit neconforme.

Jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor au arătat, într-un material publicat miercuri, că în martie 2016, o plângere care îl vizează pe patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a ajuns la DIICOT, iar reclamantul vorbeşte de "infracţiunile lui Condrea" din anul 2008.

În 2008, mai multe instituţii primeau o plângere penală. O persoană foarte apropiată de Condrea, şi care s-a certat cu el, reclama poliţiei economice "constituirea unui grup infracţional organizat la firma Hexi Pharma". Persoana respective avea şi un certificat medical, în baza căruia îl acuza pe Condrea că l-a bătut cu o rangă.

După opt ani, în martie 2016, acea persoană a trimis din nou la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti o plângere penală în care spune despre "spălare de bani" în compania Hexi Pharma, laboratorul Unilab şi în alte firme ale lui Dan Alexandru Condrea. În 21 marie, Parchetul Tribunalului Bucureşti îl anunţa că plângerea a fost trimisă Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism "spre competentă soluţionare".

Ulterior, DIICOT i-a transmis petiţionarului că nu au fost făcute verificări deoarece plângerea nu respectă cerinţele legale privind elementele care ar fi trebuit să le conţină.

Parchetul General a început URMĂRIREA PENALĂ în cazul dezinfectanţilor din spitale

Parchetul General a deschis dosar penal în cazul dezinfectanţilor produşi de firma Hexi Pharma şi folosiţi în spitale. Procurorii au început urmărirea penală cu privire la faptă, fiind făcute cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de produse.

Etichete: Daniel Horodniceanu, dezinfectanti spitale, diicot, patron hexi pharma, plangere condrea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE