Şeful IKEA România va conduce un proiect de cercetare la nivel global, derulat de IKEACornel Oprişan, primul angajat din România al suedezilor de la IKEA, va părăsi funcţia de retail manager pentru a conduce un proiect de cercetare la nivel global derulat de Inter IKEA Systems.

După 8 ani în care a condus operațiunile IKEA România în calitate de retail manager, Cornel Oprișan ocupă o nouă poziţie în cadrul IKEA Group. El va conduce un proiect de cercetare la nivel global, implementat de Inter IKEA Systems: Multi-channel transformation, în cadrul diviziei de Business and Customer Intelligence, Customer Insight Platform.

„Am trecut prin multe de la deschiderea magazinului de acum opt ani și chiar înainte de asta, din 2005, de când am devenit primul angajat IKEA România. După ce am fost retail manager în România pentru o perioadă atât de lungă, cred că a venit momentul să mă alătur unor noi oportunități în cadrul IKEA Group", a declarat Cornel Oprișan, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

În urma acestei schimbări, IKEA a anunțat un nou retail manager pentru IKEA South East Europe, regiune din care face parte și IKEA România. Stefan Vanoverbeke este noul retail manager pentru IKEA South East Europe, regiune din care fac parte România, Croația, Serbia și Slovenia. Stefan va conduce operațiunile de retail din cele patru țări, se va implica direct în planurile de extindere și va colabora îndeaproape cu echipa de management existentă.

Stefan Vanoverbeke a preluat noul său rol în data de 1 septembrie, succedându-i în funcție lui Dragan Skalušević în calitate de retail manager IKEA SEE și a preluat în totalitate conducerea IKEA România de la 1 octombrie, când Cornel Oprișan a fost numit în noua funcție.

„Mi-am dorit o nouă provocare în cadrul IKEA Group, iar cele patru țări, România, Croația, Serbia și Slovenia se află într-o dezvoltare continuă, iar oamenii sunt extrem de entuziaști", a declarat Stefan Vanoverbeke, retail manager IKEA South East Europe.

Anterior acestui rol, Stefan Vanoverbeke a deținut funcția de retail manager în IKEA Franța. El are o carieră de peste 15 ani în cadrul companiei IKEA; a început ca angajat în depozitul magazinului IKEA Zavantem din Belgia din perioada în care era student, apoi a fost director de magazin în IKEA Italia și retail manager în IKEA Polonia. Stefan Vanoverbeke a absolvit Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, este licențiat în Inginerie Civilă și are un master în Sțiințe Sociale de la aceeași universitate.

Cornel Oprişan, fostul retail manager al IKEA România, şi-a început cariera la Institutul de Cercetări Ştiinţifice al Armatei din Clinceni, la scurt timp după absolvirea Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (1991) din cadrul Universităţii din Bucureşti. El a lucrat vreme de trei ani în cercetare şi a participat chiar şi la inventarea unui filtru de aur folosit în radio-locaţii, fiind pasionat de munca în Institut. Salariile mici din acea vreme pentru specialiştii în domeniu - sub cel mediu pe economie - l-au determinat să îşi găsească cel de-al doilea job: un part-time ca depanator. Câştiga mai bine din acesta şi, după o perioadă în care şi-a păstrat ambele joburi lucrând în paralel, a fost nevoit să renunţe la munca de cercetare, conform businessmagazin.ro.

După alte patru slujbe, a ajuns retail manager la Ikea şi primul angajat al suedezilor în România în 2005, iar prima sa decizie a fost să construiască echipa, după principii învăţate de la suedezi.

Etichete: cercetare, IKEA, IKEA București, IKEA România, manager

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE