Şeful Jandarmeriei, audiat în cazul accidentului aviatic din ApuseniŞeful Jandarmeriei este audiat, luni, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în cazul avionului care s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, pe 20 ianuarie.

Angajati ai Centrului de Operatii Aeriene si ai Ambulantei, audiati in cazul tragediei din Apuseni
Angajaţi ai Centrului de Operaţii Aeriene şi ai Ambulanţei, audiaţi în cazul tragediei din Apuseni

Mircea Olaru, şeful Jandarmeriei Române, este audiat, luni, la Parchetul General, fiind citat, în calitate de martor, de procurorii Secţiei parchetelor militare, în dosarul privind accidentul aviatic din Apuseni, au declarat surse citate de Realitatea TV. Olaru a fost chemat să se prezinte la Secţia parchetelor militare, care anchetează cauzele accidentului aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni. El trebuie să furnizeze detalii despre informaţiile primite de oameni în teren, ordinele primite de jandarmi, dar şi ce au trebuit aceştia să facă în acea noapte.

Mai multe grupe ale Jandarmeriei au participat la operaţiunile de căutare în urma prăbuşirii avionului pilotat de Adrian Iovan.

ACCIDENT AVIATIC APUSENI. Peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului Afecerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, dar şi controlori de trafic aerian, au fost audiate, între 20 februarie şi 5 martie, în dosarul privind accidentul din Apuseni. Audierile au avut loc, concomitent, atât la Bucureşti, cât şi în judeţele Alba, Cluj, Mureş şi Bihor, potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ACCIDENT AVIATIC APUSENI."A fost finalizată, de asemenea, activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. S-au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei", arată vineri Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un comunicat de presă.

Pe lângă angajaţii MAI şi MApN, au fost audiaţi, de către procurorii Secţiei parchetelor militare, persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă.

Pilotul Adrian Iovan şi Aura Ion şi-au pierdut viaţa în urma acestui accident aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Cercetările în dosarul accidentului din Apuseni sunt efectuate de procurorii militari din Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce Parchetul Curţii de Apel Alba Iulia şi-a declinat competenţa, în 4 februarie, din cauză că trebuie audiate persoane din instituţii centrale ale statului cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Etichete: accident aviatic, adrian iovan, Aura Ion, Jandarmeria Română

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE