Călin Murg (PDL) cere demisia ”blondei de la străzi”Calin Murg o scoate pe ”blonda de la strazi”, Alina Roman, la raport
Călin Murg o scoate pe ”blonda de la străzi”, Alina Roman, la raport

Șeful grupului PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a anunţat, vineri, în direct la Realitatea TV, că îi va cere edilului-şef al Capitalei să o demită pe Alina Roman din cauza licitaţiilor trucate pentru asfaltarea străzilor, plombarea gropilor şi montarea bordurilor, care au intrat recent în vizorul Consiliului Concurenţei.

”În decembrie ne-am autosesizat. Sperăm să rezolvăm ceva săptămâna viitoare. Consiliul Concurenţei a remarcat multiple disfuncţionalităţi la Administraţia Străzilor. Domnul Sorin Oprescu spune că în noiembrie şi decembrie s-ar fi luat măsuri. În decembrie, chiar corpul de control al premierului s-a dus la Administraţia Străzilor, iar acum aşteptăm rezultatele anchetei. Consiliul General este o instituţie pur deliberativă. Nu putem să avem atribuţie executivă. Putem rezolva doar prin comisii de anchetă”, a explicat Murg, la Realitatea TV.

”În 2011, CGMB a aprobat bugetul necesar pentru mentenanţa străzilor şi tot în acel an s-a desfăşurat şi licitaţia pentru întreţinerea şi reparaţia străzilor. Putem vorbi de sume de 30 - 40 milioane euro pe contracte multianuale. Aceste licitaţii sunt pentru patru ani. Bugetul anual al Capitalei pentru mentenanţa acestor străzi este de cel mult 10 - 11 milioane de euro. Sigur că avem un semn de întrebare. Avem semne de întrebare de un an. Am apelat la toate demersurile posibile. Am chemat-o pe doamna director, a refuzat, l-am chestionat pe primarul general, care ne-a spus că s-au luat măsuri. Trebuie să-l întrebăm pe primarul general cât a cheltuit efectiv. Mie mi-e greu să cred că cel care a făcut aceste licitaţii contestate de Consiliul Concurenţei nu a ştiut de ele”, a mai declarat Călin Murg.

Șeful grupului PDL din CGMB a spus că îi va cere din nou primarului general să demită managementul de la Administraţia Străzilor. Murg nu a menţionat însă că Alina Roman, care a aprobat contracte de mentenanţă a străzilor de 347 milioane de euro plus TVA, a fost numită director economic la Administraţia Străzilor de Adrian Videanu, pe când aceasta era secretar general la organizaţia de tineret a PDL. De atunci, firmele de asfaltatori apropiate PDL au câştigat în mod constant contracte cu Primăria.

Etichete: Alina Roman, călin murg, Consiliul General, contracte, mentenanţă, pdl, străzi

0/0 COMENTARII
David
18 feb 14:38
+0
VOTURI
-0

Blondina aia a fost pusa acolo tot de PDL pentru ca era prietena cu EBA, nu pentru ca era ea desteapta !

Acum va deziceti de ea ?:))

PDListii astia n-au onoare deloc !

Damian Fodor
18 feb 07:06
+0
VOTURI
-0

Tara arde,iar pedelacilor le arde de pieptanat!Cam asa stau lucrurile!Cand cea mai grea iarna din ultimii 60 de ani nu a plecat inca de pe malul Dambovitei,alde Murg &co vin la Sorin Oprescu si-i cer capul Alinei Roman!

Dorel Radulescu
18 feb 07:03
+0
VOTURI
-0

Cu pedelacii nu e bine nici cum.Daca Sorin Oprescu ar fi demis-o pe Alina Roman in 2008,la preluarea mandatului,portocalii ar fi urlat ca e epurare politica sau razbunare.Alina Roman a fost pastrata in functie,nici asta nu le e pe plac!Pentru aceasta atitudine a portocaliilor exista o singura explicatie:razboiul intern din gasca portocalie.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE