Șeful Poliției din Sinaia, reținut de DNA pentru trafic de influențăŞeful Poliţiei Sinaia, Marin Tudorică, a fost reţinut de DNA, miercuri seară. El este acuzat de trafic de influenţă.

Șeful Politiei din Sinaia, retinut de DNA pentru trafic de influenta
Șeful Poliției din Sinaia, reținut de DNA pentru trafic de influență
Foto: enational.ro

Procurorii DNA Ploieşti au emis ordonanţe de reţinere, după mai multe ore de audieri, pe numele şefului Poliţiei staţiunii Sinaia, comisarul şef Marin Tudorică, pentru trafic de influenţă şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, şi al omului de afaceri Cristian Bogdan Simion, patronul unui supermarket din Sinaia, pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, informează mediafax.ro.

Conform anchetatorilor, Marin Tudorică este acuzat că începând din iulie 2013 a pretins şi primit în mod direct de la omul de afaceri un folos material constând în utilizarea unui autoturism Mercedes, în valoare de 60.000 de dolari, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosinţa cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv, proprietate a firmei pe care acesta din urmă o administra. Folosinţa autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

Potrivit DNA, în schimbul folosirii maşinii, şeful Poliţiei Sinaia l-a asigurat pe omul de afaceri că are influenţă asupra "unor funcţionari publici şi i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcţionari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri".

"Acest lucru s-a materializat în 12 decembrie 2015, când, prin intermediul lui Ionuţ Roşca (n.r. - adjunctul şefului Poliţiei staţiunii Sinaia), a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influenţării activităţii funcţionarilor respectivi, în direcţia arătată mai sus. Prin exercitarea influenţei asupra inspectorilor antifraudă, inculpatul Ionuţ Roşca i-a asigurat în continuare şefului său primirea folosinţei autoturismului menţionat mai sus", se arată într-un comunicat al DNA.

De asemenea, şeful Poliţiei Sinaia este suspectat că prin intermediul omului de afaceri pe care îl proteja, în cursul anului 2010, a construit un ansamblu imobiliar rezidenţial în staţiune şi s-a implicat direct pentru a obţine avizele şi autorizaţiile necesare construcţiilor, dar şi în vânzarea acestora. Astfel, Marin Tudorică a postat anunţuri de vânzare pe site-uri de specialitate şi îşi dădea numerele de contract pentru realizarea tranzacţiilor.

Etichete: DNA, poliţie, reţinut

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE