Semafoare defecte în 8 zone din Capitală. CUM SE CIRCULĂ MARȚI ÎN BUCUREȘTIMarți dimineață, semafoarele nu funcționează în 8 mari intersecții din Capitală, anunță Poliția Rutieră. În ultimele 24 de ore, în Capitală, au fost înregistrate  şapte accidente rutiere, în urma cărora, o persoană a fost rănită grav şi alte şase, rănite uşor.

Semafoare defecte in 8 zone din Capitala. CUM SE CIRCULA MARȚI IN BUCUREȘTI
Semafoare defecte în 8 zone din Capitală. CUM SE CIRCULĂ MARȚI ÎN BUCUREȘTI

Semafoare defecte :

-bd. Iuliu Maniu – str. Dezrobirii;
-Bd.Banul Manta - Şos.Nicolae Titulescu;
-Bd.Nicolae Grigorescu - Bd.Theodor Pallady;
-Calea Rahovei –str. Bîrca;
-bd. Expoziţiei – bd. Mărăşti;
-str. Luterană – str. Stirbei Vodă;
- Pod Vitan;
-Bd.Basarabia - Bd.Chişinău.

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR DE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
- Bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi între Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu);
- Bd. Eroilor Sanitari între Piaţa Operei Române şi Bd. Eroilor.
- Şos. Pantelimon între Şos. Iancului şi Şos. Vergului;
- Piaţa Sudului;
- Bd. Liviu Rebreanu între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918;
- Str. Valea Ialomiţei;
- Str. Râul Doamnei;
- Calea Văcăreşti între Str. Mărţişor şi Şos. Olteniţei.

ACCIDENTE RUTIERE:

În ultimele 24 de ore, în Capitală, au fost înregistrate şapte accidente rutiere, în urma cărora, o persoană a fost rănită grav şi alte şase, rănite uşor. LELE CAUZE:

Recomandările Poliției Rutiere:

 Conducătorii auto:

- să parcheze autoturismele astfel încât să nu incomodeze modul de acţiune al utilajelor de deszăpezire;
- să reducă pe cât posibil deplasarea cu autoturismele personale şi să utilizeze transportul în comun;
- să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri;
- la plecare să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aibă, în perfectă stare de funcţionare, sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz;
- să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;
- să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special, calea de rulare a tramvaielor;
- să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor şi să nu patrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;
- când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
- conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).
Atenţie!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile. În condiţiile unui carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte considerabil.

Etichete: Bucureşti, circulaţie, poliţia rutieră, semafor, trafic, trafic deviat

0/1 COMENTARII
Cris
19 Jan 08:13
+0
VOTURI
-0
Nimeni nu a iesit sa explice pubic de ce ar fi semafoarele alea defecte, nu numai pe viscol dar si atunci cand ploua. Care e faza?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE