Semafoare defecte în zece intersecții din Capitală. 500 de polițiști pe străzi. STAREA TRAFICULUISemafoarele nu funcționează luni în zece intersecții din Capitală. Poliția rutieră anunță că 500 de polițiști vor fi astăzi pe strazile din București pentru a pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă, în traficul rutier bucureştean.

Semafoare defecte in zece intersectii din Capitala. 500 de politisti pe strazi. STAREA TRAFICULUI
Semafoare defecte în zece intersecții din Capitală. 500 de polițiști pe străzi. STAREA TRAFICULUI

SEMAFOARE DEFECTE, LUNI DIMINEAȚĂ, în Capitală:

-Şos.Olteniţei – Str.Ion Iriceanu;
-Bd.Mărăşti-Bd.Expoziţiei;
-Bd.Banul Manta-Şos.Nicolae Titulescu;
-Splaiul Unirii-Şos.Vitan Bârzeşti;
-DN1-Bd.Aerogării;
-Bd.Nicolae Grigorescu-Bd.Theodor Pallady;
-Şos.Virtuţii-Bd.Constructorilor;
-Bd.Basarabia-Bd.Chişinău;
-Bd.Iuliu Maniu-Str.Dezrobirii;
-Splaiul Independenţei-Şos.Cotroceni.

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti va acţiona, pe timpul zilei de azi, cu un efectiv de peste 500 de poliţişti, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă, în traficul rutier bucureştean.
În continuare este monitorizată situaţia semafoarelor, Administraţia Străzilor fiind în permanenţă informată cu privire la starea acestora, anunță Brigada de Poliție Rutieră.

Se desfăşoară şi se vor desfăşura activităţi sporite pentru fluidizarea traficului ţinând cont de faptul că se circulă în condiţii de iarnă. 

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR DE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Drumul Taberei, între str. Valea Argeşului şi str. Valea Ialomiţei – lucrări metrou;
- Bd. Bucureştii Noi, între str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului şi între Intrarea Berheci – Pod Străuleşti (str. Slt. Constantin Godeanu);
- Bd. Eroilor Sanitari între Piaţa Operei Române şi Bd. Eroilor.
- Şos. Pantelimon între Şos. Iancului şi Şos. Vergului;
- Piaţa Sudului;
- Bd. Liviu Rebreanu între Bd. Nicolae Grigorescu şi Bd. 1 Decembrie 1918;
- Str. Valea Ialomiţei;
- Str. Râul Doamnei;
- Calea Văcăreşti între Str. Mărţişor şi Şos. Olteniţei.

ACCIDENTE RUTIERE:

În ultimele 24 de ore, în Capitală, au fost înregistrate cinci accidente rutiere, în urma cărora, o persoană a fost rănită grav şi alte patru, rănite uşor. Principalale cauze au fost  neacordarea prioritatii de trecere, pietonilor care au acest drept, traversarea neregulamentara a pietonilor și neasigurarea la schimbarea direcţiei de deplasare.

RECOMANDĂRILE Poliției Rutiere pentru conducătorii auto și pietoni:

Conducătorii auto:
- să parcheze autoturismele astfel încât să nu incomodeze modul de acţiune al utilajelor de deszăpezire;
- să reducă pe cât posibil deplasarea cu autoturismele personale şi să utilizeze transportul în comun;
- să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri;
- la plecare să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul maşinii, prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aibă, în perfectă stare de funcţionare, sistemul de climatizare şi ştergatoarele de parbriz;
- să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule şi să nu bruscheze comenzile maşinii;
- să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, în special, calea de rulare a tramvaielor;
- să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor şi să nu patrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;
- când partea carosabilă este acoperită cu zapadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora.
- conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă şi să-şi pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip, etc.).

Atenţie! Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Nerespectarea acestor obligaţii se sancţionează cu amendă. În afară de sancţionarea cu amendă, va fi reţinut certificatul de înmatriculare al autovehiculului, eliberându-se o dovadă înlocuitoare, fără drept de circulaţie.

Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit maşinile. În condiţiile unui carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte considerabil.

Orice problemă din trafic poate fi sesizată la numărul de telefon 021/9544.

Etichete: Bucureşti, pietoni, semafor, şoferi, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE