Senat: Coaliţia pentru familie vrea să modifice definiţia "căsătoriei" din ConstituţieCoaliția pentru familie a depus, luni, la Senat, o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției, care prevede că definiția căsătoriei este uniunea liber consfințită dintre un bărbat și o femeie.

Senat: Coalitia pentru familie vrea sa modifice definitia "casatoriei" din Constitutie  (Foto tribuna.md)
Senat: Coaliţia pentru familie vrea să modifice definiţia "căsătoriei" din Constituţie (Foto tribuna.md)

Pentru susținerea acestei inițiative, cei de la Coaliția pentru familie au depus și trei milioane de semnături strânse în toată țara, listele fiind aduse cu un camion la Parlament.

"Asistăm cu toții la o premieră istorică, națională și europeană — trei milioane de cetățeni români, într-un enorm efort de solidaritate, au semnat proiectul de lege pentru revizuirea Constituției, mai precis a articolului 48 alineatul 1, care vizează definirea căsătoriei ca uniune dintre bărbat și femeie. Încercăm astfel să înlocuim textul actual din Constituție, care spune — căsătoria se bazează pe uniunea liber consfințită dintre soți, deci aducem un plus de precizare în definirea căsătoriei. De altfel, România se înscrie într-un trend european în acest sens. Există o inițiativă la nivel european pentru definirea în acești termeni a căsătoriei și avem și exemplele de anul trecut ale Croației și Sloveniei, care au făcut deja referendumuri soldate cu succes pentru înscrierea în Constituțiile lor a acestei definiții", a declarat președintele comitetului de inițiativă constituțională al Coaliției pentru familie, Mihai Gheorghiu, citat de romaniatv.net.

El a adăugat că inițiativa a fost semnată de reprezentanți ai tuturor cultelor din România și că speră ca până la toamnă aceasta să fie luată în discuție în Parlament și să se organizeze un referendum pe acest subiect.

Etichete: casatorie, constituție, definitie casatorie, modificare, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE