Senat: Magazinele, obligate să vândă produse românești în proporție de 51% din totalSenatul a adoptat marti un proiect de lege care prevede că toate magazinele alimentare sunt obligate să vândă carne, fructe și legume in proportie de minimum 51% din producția românească. Proiectul urmează să fie supus la vot în Camera Deputaților, cameră decizională.

Senat: Magazinele, obligate sa vanda produse romanesti in proportie de 51% din total
Senat: Magazinele, obligate să vândă produse românești în proporție de 51% din total
Foto: targnational.ro

Cei care nu respectă legea vor plăti amenzi cuprinse între 25.000 - 50.000 lei, informează Hotnews.ro.

"Comerciantii - persoane juridice autorizate sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare au obligatia ca pentru categoriile: carne, legume si fructe sa achizitioneze aceste produse, in proportie de cel putin 51% corespunzator fiecarei categorii din productia romaneasca", se prevede in forma legii adoptata de Senat, modificata printr-un raport suplimentar in cadrul Comisiei Economice.

In versiunea initala a articolului se arata ca obligatia este valabila doar pentru supermarketuri. Forma finala a proiectului de lege arata ca toti comerciantii persoane juridice cu profil alimentar trebuie sa respecte noua regula.

Ulterior depunerii raportului initial, in luna iunie, de catre Comisia economica, Guvernul a transmis un punct de vedere negativ, "considerand ca stimularea consumului produselor fabricate pe teritoriul national ar conduce la o discriminare intre produsele fabricate in Romania de catre producatori cu capital strain si cele autohtone, iar referirea la comericantii de tip cash&carry, supermagazin sau hipermagazin poate fi discriminatorie fata de alta categorii de comercianti, respectiv magazine de tip discounter, de proximitate, chiosc etc", potrivit acestui raport suplimentar.

Etichete: amenzi, magazine, produse românești

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE