Senatoarea PNL Doina Tudor a fost REŢINUTĂSenatoarea PNL Doina Tudor a fost reţinută, joi, de DNA, după ce cu o zi în urmă Senatul a dat aviz favorabil cererii de reţinere şi arestare preventivă.  Deputatul Nicolae Păun a fost şi el reţinut de procurori, în urma votului din plenul Camerei.

Senatoarea Doina Tudor
Senatoarea Doina Tudor

UPDATE 18.00 Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut de procurori. Păun va fi prezentat la Înalta Curte de Casație și Justiție cu propunere de arestare preventivă.

UPDATE 13.10 Senatoarea Doina Tudor a fost reţinută de procurori pentru 24 de ore. Aceasta a fost scoasă în cătuşe din sediul DNA. Senatoarea va fi prezentată vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) cu propunere de arestare preventivă.

Senatoarea Doina Tudor s-a prezentat, joi, la Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care Parlamentul a încuviințat reținerea și arestarea preventivă. Întrebată, la intrarea în sediul DNA, dacă este pregătită să fie reţinută şi arestată, Doina Tudor a spus: "M-am pregătit de alaltăieri, şi psihic, dar sunt pregătită şi cu gerantă, cu tot". Doina Tudor a spus că nici ea şi nici fostul său soţ nu sunt vinovaţi.

Doina Tudor a fost reținută în dosarul în care fostul său soț, Daniel George Tudor, la data faptei președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, este anchetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. Tot în arest la domiciliu se află și Ovidiu Marian, la data faptei secretar general al Senatului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

DNA susține că, în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct pe Daniel Tudor să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de acesta), pentru ca el, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activități de control.

"În urma sumelor remise cu titlu de mită, la data de 26 aprilie 2013, inculpatul Daniel George Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat în totalitate constatările controlului respectiv (care atenționa asupra gradului de risc ridicat al societății) și a impus remedierea unor deficiențe minore și nesemnificative în raport cu situația financiară precară a societății", au reținut procurorii.

Potrivit DNA, în perioada martie — mai 2013, în contextul efectuării unui control la o societate de asigurări, Daniel Tudor, în calitate de președinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, ulterior vicepreședinte al ASF, a primit de la administratorul firmei respective, denunțător în cauză, prin intermediul lui Ovidiu Marian, suma de 300.000 euro pentru ca rezultatul verificărilor să fie unul favorabil omului de afaceri.

"De precizat este faptul că inițial inculpatul Tudor a pretins de la omul de afaceri, prin același intermediar, suma de 3 milioane de euro", au mai constatat anchetatorii.

Senatorii au dat undă verde, miercuri, în plen, cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă a senatoarei PNL, Doina Tudor. "Am bagajul pregătit", a spus Doina Tudor, după vot.

Etichete: DNA, Doina Tudor, Nicolae Păun

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE