Senatorii au VOTAT: Reducere de 20 zile a pedepsei pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisăComisia juridică a Senatului a modificat marţi OUG 24/2016 stabilind că persoanele private de libertate primesc o reducere a pedepsei de 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi nu 20 de zile indiferent de numărul cărţilor scrise în închisoare aşa cum a decis Guvernul.

Senat
Senat

"Eu nu spun că pentru o lucrare cu adevărat ştiinţifică se transpiră cu sânge, ceea ce se şi face, dar nici nu pot să cad în extrema ordonanţei să spun: 20 de zile pentru un profesor universitar care a stat cinci zile după gratii şi a scris cinci lucrări. Nu se poate. Este o nedreptate ce face ordonanţa. De aceea facem un compromis. După părerea mea e puţin, dar e părerea mea. Cel puţin 20 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică", a declarat Ioan Chelaru, membru al Comisiei juridice şi vicepreşedinte PSD al Senatului.

Potrivit unui amendament adoptat de Comisia pentru drepturile omului, pentru fiecare lucrare ştiinţifică scrisă sau invenţie realizată se acordă o reducere de 20 de zile, faţă de 20 de zile reducere a pedepsei, indiferent de numărul lucrărilor ştiinţifice scrise, aşa cum era stipulat în textul Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2016.

Senatul este primă cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind for decizional.

La rândul său, preşedintele Comisiei juridice, liberalul Cătălin Boboc, a spus că nu este de acord ca cineva care munceşte mai mult să primească tot 20 de lei, la fel ca unul care a muncit mai puţin. "Cred că nici în cazul ăsta nu putem să-i uniformizăm pe toţi", a susţinut Boboc.

Supus la vot, raportul de aprobare cu amendamentul propus de Comisia pentru drepturile omului a obţinut unanimitatea membrilor prezenţi.

Etichete: carti inchisoare, carti scrise inchisoare, carti stiintifice, oug, senatori, vot

0/1 COMENTARII
Costel
11 oct 22:27
+0
VOTURI
-0
Cate "lucrari stiintifice" o avea si asta pregatite, pentru perioada pe care-o va petrece alaturi de colegii trecuti deja de Beciul Domnesc?
Daca stai sa-i asculti, inchisorile sunt pline doar de profesori universitari care scriu in draci lucrari stiintifice! Inspiratia vine doar la bulau!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE