UPDATE Senatorul Dan Şova, plasat în AREST LA DOMICILIU‎UPDATE Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis ca senatorul Dan Șova să fie plasat în arest la domiciliu. Senatorul PSD Dan Şova vrea să scape de arestul preventiv şi cere o măsură mai uşoară. Magistraţii de la Înalta Curte discută, joi, o contestaţie la măsura arestului preventiv, depusă de senator. La instanţă a venit şi iubita lui Şova, deputatul Cătălina Ştefănescu.

Senatorul Dan Sova vrea AREST LA DOMICILIU. Decizia, joi, la Inalta Curte de Casatie
Senatorul Dan Şova vrea AREST LA DOMICILIU. Decizia, joi, la Înalta Curte de Casaţie

Dan Şova cere înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu. Decizia de joi nu va insă definitivă, anunţă romaniatv.net.

Dan Şova, vizitat în arest de iubita sa, Cătălina Ştefănescu. FOTO

Senatorul Dan Şova, aflat în arestul Poliţiei Capitalei, a fost vizitat, săptămâna trecută, de iubita sa, deputatul Cătălina Ştefănescu. Aceasta a fost însoţită de sora lui Şova, Alexandra. Senatorul este acuzat de trafic de influenţă, după ce a luat 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins, în decembrie, contestația lui Dan Șova, astfel încât senatorul a rămas în arest preventiv, în dosarul în care este acuzat de trafic de influență în legătură cu un contract de asistență juridică de la CET Govora.

Dan Șova a fost arestat pe 15 decembrie, iar pe 22 decembrie mandatul de arestare a fost prelungit cu 30 de zile, această din urmă decizie fiind contestată luni la ÎCCJ.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 — iulie 2014, Dan Șova a pretins sume de bani și a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunțătoare, în schimbul traficării influenței sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistență juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Etichete: arest la domiciliu, dan şova, decizie, ICCJ

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE