Senatorul Radu Oprea, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de baniSenatorul PSD Radu Oprea, fost prefect al judeţului Prahova, a fost trimis în judecată, alături de Mihail Ştefănescu şi firmele Urban Electric şi ICIM, pentru evaziune fiscală şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

Senatorul Radu Oprea, trimis in judecata pentru evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani
Senatorul Radu Oprea, trimis în judecată pentru evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani
Foto: glsa.ro

Dosarul în care procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) îi acuză pe senatorul Radu Ştefan Oprea şi pe Mihail Ştefănescu, precum şi SC ICIM SA şi SC Urban Electric SRL de evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani va fi judecat de instanţa supremă.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Oprea şi Mihail Ştefănescu, administratori ai firmelor Urban Electric şi ICIM, au ajutat societăţile comerciale M. SRL şi SSWA SRL, precum şi pe reprezentanţii legali sau de fapt ai acestora să deruleze şi să înregistreze operaţiuni comerciale nereale, prin punerea la dispoziţie de contracte de prestări servicii şi lucrări fictive şi emiterea de facturi, în baza cărora s-au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive.

"Totodată, inculpaţii Oprea Radu Ştefan (până în momentul începerii mandatului de senator) şi Ştefănescu Mihail, în aceleaşi calităţi, au dispus şi dirijat transferul de sume de bani, cunoscând că ele provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, rezultat al încheierii unor contracte de lucrări şi prestări servicii care au permis înregistrarea în contabilitate a unor operaţiuni comerciale fictive, sume transferate din conturile societăţilor comerciale pe care le administrau în conturile unor societăţi cu comportament cu comportament tip «fantomă» cu care doar au simulat operaţiuni comerciale, în scopul ascunderii sau disimulării originii ilicite a acestora", au scris procurorii în actul de sesizare a instanţei.

Anchetatorii au mai stabilit, pe baza probelor, că în perioada aprilie - noiembrie 2012, SC Urban Electric SRL a înregistrat în contabilitate cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv o factură emisă de SC M.C. SRL Ploieşti, în valoare de 228.740 de lei şi alte patru facturi emise de SC SSWA SRL Ploieşti, în valoare 357.422 de lei.

Etichete: judecată, radu oprea

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE