Senatul a adoptat OUG de trecere a Sălii Palatului din administrarea RAAPPS în cea a ministeruluiSenatul a adoptat miercuri proiectul de lege pentru aprobarea OUG 109/2017 privind înfiinţarea Centrului Cultural "Sala Palatului" ca instituţie publică de spectacole şi concerte, prin care această sală trece din administrarea Regiei Autonome Administrarea Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) în cea a Ministerului Culturii.

Ateneul Roman si Sala Palatului
Ateneul Român şi Sala Palatului
Foto: Andy Loghin

"Având în vedere nevoile concrete ale sectorului cultural, Ministerul Culturii a demarat demersurile pentru consolidarea, restaurarea şi modernizarea Sălii Palatului şi împreună cu Ministerul Finanţelor Publice a purtat primele discuţii cu reprezentanţi ai Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru susţinerea financiară a unui astfel de proiect, în cadrul unui împrumut acordat în condiţii avantajoase pentru România. (...) Prima etapă în acest demers de transformare a spaţiului într-un centru cultural, condiţie sine qua non pentru accesarea împrumutului extern, o constituie trecerea imobilului din administrarea RAAPPS în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Culturii", se arată în actul normativ al Guvernului.

Potrivit sursei citate, Centrul Cultural "Sala Palatului" preia de la RAAPPS imobilul şi patrimoniul aferent, bunurile mobile şi dotările acestui imobil, pe bază de protocol de predare - preluare.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 109/2017 a trecut de Senat cu 72 de voturi "pentru", 12 - ''împotrivă'' şi o abţinere. El va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor, cu rol decizional în acest caz.

Etichete: Sala Palatului

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE