Senatul A RESPINS înfiinţarea Agenţiei de Recuperare a PrejudiciilorSenatul a respins, marţi, prin vot, înfiinţarea Agenţiei de Recuperare a Prejudiciilor. 

Senatul A RESPINS infiintarea Agentiei de Recuperare a Prejudiciilor
Senatul A RESPINS înfiinţarea Agenţiei de Recuperare a Prejudiciilor
Foto: rfi.ro

Senatul a fost prima cameră sesizată și urmează dezbaterile și votul din Camera Deputaților, unde lucrurile se pot schimba fiind cameră decizională.

Votul din Senat a înregistrat 66 de voturi „pentru" și 36 de voturi „împotrivă".

Proiectul înfiinţării acestei instituţii a fost urgentat după ce Laura Codruța Kovesi s-a arătat nemulţumită de ANAF, precizând că "dacă nu se descurcă cu executarea bunurilor sechestrate, atunci să predea această atribuție unei instituții care vrea să facă acest lucru". Şefa DNA a adăugat că averile ce trebuie confiscate, doar din dosarele DNA, se ridică la 310 milioane de euro.

Astfel, a apărut ideea înfiinţării unei Agenţii de Recuperări a Prejudiciilor. Instituţia ar fi trebuit să se ocupe cu recuperarea prejudiciilor din dosarele penale.

ANAF a răspuns public criticilor aduse de şefa DNA. ANAF susţine că valoarea prejudiciilor menţionată de şefa DNA nu este de 300 de milioane euro, ci de 150 de milioane euro. Totodată, agenţia se scuză anunţând că 53,6% din prejudiciile trimise spre executare ANAF sunt nerecuperabile, din motive independente de ANAF. 

Etichete: agentia de recuperare a prejudiciilor, ANAF, DNA, Senat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE