UPDATE Sentinţă în dosarul lui Mircea Băsescu cu Bercea Mondial, pe 4 ianuarie 2016Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte îşi află,pe data de 4 ianuarie 2016, sentinţa în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă. Clanul Bercea a venit luni dimineaţa la proces, romii cerând pedeapsa maximă pentru Mircea Băsescu. Decizia din 4 ianuarie nu va fi definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Sentinta in dosarul lui Mircea Basescu cu Bercea Mondial
Sentinţă în dosarul lui Mircea Băsescu cu Bercea Mondial

Mircea Băsescu trebuia să-şi afle pe 21 decembrie sentinţa în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, însă instanţa a decis amânarea deciziei pentru data de 4 ianuarie, potrivit România TV. Procurorii DNA au cerut pedeapsa "orientată spre maxim" pentru Mircea Băsescu, adică 7 ani de închisoare.

Procurorii au cerut, vineri, la Tribunalul Constanţa, condamnarea la închisoare cu executare a lui Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, în cazul primului "orientată spre maxim", precum şi restituirea a 250.000 de euro de către Mircea Băsescu, anunţă romaniatv.net. 

La Tribunalul Constanţa a avut loc în 11 decembrie ultimul termen pe fond în dosarul în care Mircea Băsescu este judecat pentru trafic de influienţă, iar Marian Căpăţână pentru complicitate la trafic de influenţă.

Procurorul DNA a spus, în faţa instanţei, că Marian Căpăţână a recunoscut fapta, spunând însă că a oprit doar 100.000 de euro şi că restul banilor i-au fost daţi lui Mircea Băsescu.

Procurorul mai susţine că în urma unei înregistrări aflate la dosar Mircea Băsescu recunoaşte că a primit 250.000 de euro. De asemenea, procurorul a spus că restul banilor, adică 350.000 de euro, au rămas la Marian Căpăţână, acuzarea cerând instanţei ca aceste sume să fie confiscate.

Totodată, procurorul DNA a apreciat că apărarea lui Mircea Băsescu este neverosimilă, fiind infirmată de toate probele administrate la dosar, motiv pentru care a cerut condamnarea la închisoare cu executare atât pentru Mircea Băsescu, în cazul acestuia "" orientată spre maximul prevăzut de lege", dar şi pentru Marian Căpăţână, solicitând aplicarea unor pedepse care să reflecteze gravitatea faptelor.

Etichete: bercea mondial, dosar, mircea Băsescu, sentinţă

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE