SENTINŢE în Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan "Pinalti" - 3 ani cu executare, Dorin Cocoş - 2 aniDOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Înaltei Curţi, la doi ani de închisoare cu executare în Dosarul Microsoft. Gheorghe Ștefan "Pinalti" a primit pedeapsa cea mai grea: trei ani cu executare, în timp ce în cazul lui Nicolae Dumitru "Niro" sentinţa a fost de un an și șase luni cu suspendare.  Instanţa a dispus şi confiscarea unor sume ce totalizează aproape 11 milioane de euro. 

DOSARUL MICROSOFT. DNA a cerut inchisoare cu executare pentru Cocos, Pinalti si Gabriel Sandu
DOSARUL MICROSOFT. DNA a cerut închisoare cu executare pentru Cocoş, Pinalti şi Gabriel Sandu

DOSARUL MICROSOFT. Instanţa supremă a dat o primă sentinţă în cazul Microsoft. Astfel,  fostul primar Gheorghe Ştefan "Pinalti", Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, fostul ministru Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru "Niro" au fost condamnaţi de către magistraţi. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. 

Dorin Cocoş a fost condamnat de magistraţi la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând totodată confiscarea a 3,7 milioane de euro în cazul acestuia.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a 2,2 milioane de euro.

Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, a primit trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a 3,9 milioane de euro;

Omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă, fiindu-i confiscat un milion de euro şi fiind obligat de instanţă să presteze muncă în folosul comunităţii la Admnistraţia Domeniului Public Sector 2.

DOSARUL MICROSOFT.  Procurorii DNA au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, Dorin Cocoş, om de afaceri, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Nicolae Dumitru, om de afaceri, toţi judecaţi în dosarul "Microsoft". 

Pentru fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, s-a solicitat condamnarea pentru trafic de influenţă şi confiscarea a aproape patru milioane de euro. În ceea ce îl priveşte pe fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, DNA a cerut detenţie dar şi confiscarea a aproximativ trei milioane de euro, scrie Mediafax.

În cazul omului de afaceri Dorin Cocoş, în sala de judecată, procurorul de şedinţă a cerut condamnarea pentru trafic de influenţă şi confiscarea a aproximativ nouă milioane de euro.  Pentru afaceristul Nicolae Dumitru, DNA a cerut condamnarea pentru trafic de influenţă şi confiscarea a 7,65 milioane de dolari şi a 2,9 milioane de euro.

Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Dumitru Nicolae, precum şi fostul primar Gheorghe Ştefan şi fostul ministru Gabriel Sandu au fost trimişi în judecată, în 23 martie, în dosarul "Microsoft".

În dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru şi Gheorghe Ştefan, sunt acuzaţi de trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Gabriel Sandu, ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, de luare de mită şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Etichete: condamnari Microsoft, dorin cocos, DOSARUL MICROSOFT, gabriel sandu, Gheorghe Ștefan Pinalti, sentinte Microsoft

0/1 COMENTARII
Hotii
25 Mar 07:39
+0
VOTURI
-0
Dati-le 10 ani la definitiva, ca lu' cotoiu'!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE