Şerban Huidu, amendat după ce a postat pe Facebook o fotografie cu buletinul de vot FOTORealizatorul ''Cronicii Cârcotaşilor'', Şerban Huidu, a postat, duminică, pe pagina sa de Facebook o fotografie din care reiese că şi-a anulat votul la alegerile locale.

UPDATE Jurnalistul Şerban Huidu a fost amendat de poliţişti, duminică, cu 600 de lei deoarece şi-a postat pe Facebook poza cu buletinul de vot, au declarat surse din Poliţie pentru MEDIAFAX. Potrivit surselor citate, jurnalistul Şerban Huidu a fost amendat duminică seara de poliţişti după ce şi-a postat pe facebook poza cu buletinul de vot.

De altfel în ghidul publicat pe site-ul Ministerului de Interne cu privire la ce era interzis să se facă în ziua alegerilor este menţionat faptul că "este interzisă filmarea sau fotografierea buletinului de vot. Riscul pentru nerespectarea acestora este de dosar penal şi amendă de la 600 la 1.000 de lei".

Şerban Huidu a postat duminică o fotografie cu un buletin de vot pe care apar patru ştampile aplicate pe candidaţii Daniel Barbu, Cătălin Predoiu, Gabriela Firea şi Nicuşor Dan, alături de textul ''Altceva?'' scris în mijloc, potrivit evz.ro.

''Plin de 'cel mai al dracu respect' am votat'', a scris Huidu la descrierea fotografiei de pe Facebook.

Ulterior, imaginea a fost ştearsă de pe reţelele de socializare.  Potrivit legii, fotografierea sau filmarea prin orice mijloace a buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot – se sancţionează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei 

"Până la această oră, s-au constatat 70 de fapte contravenționale, pentru care s-au aplicat 21 de avertismente scrise și amenzi în valoare de 24.600 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru continuarea propagandei electorale, fotografierea și filmarea buletinului de vot, consumul și distribuirea de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, prezența mai multor persoane în cabina de vot. De asemenea, se efectuează cercetări referitor la 34 de situații privind posibile infracțiuni", a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Etichete: alegeri bucuresti, alegeri locale, buletin de vot, Șerban Huidu, serban huidu buletin de vot, serban huidu dosar penal

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE