Sergiu Nicolaescu a lăsat prin testament să fie incinerat. Poziţia Bisericii OrtodoxeBiserica Ortodoxă a oferit noi precizări cu privire la funeraliile lui Sergiu Nicolaescu. Într-un comunicat al BOR, se spune că a fost dorinţa testamentară a mareului regizor să fie incinerat.

sergiu nicolaescu
sergiu nicolaescu

"Pentru a păstra neştirbit renumele regretatului regizor Sergiu Nicolaescu în memoria poporului român, majoritar creştin ortodox, Arhiepiscopia Bucureştilor a făcut în cursul zilei de 3 ianuarie 2013 un apel către familia renumitului artist pentru ca el să fie înmormântat creştineşte. În acest sens, Biserica s-a oferit să acopere cheltuielile de înmormântare a regizorului Sergiu Nicolaescu pentru ca mormântul său să devină loc de omagiere pentru numeroşii admiratori care i-au apreciat filmele de excepţie realizate de-a lungul unei cariere prodigioase. Cu toate acestea, familia domnului Sergiu Nicolaescu a ales să respecte dorinţa lui testamentară de a fi incinerat (ars la crematoriu).
Biserica Ortodoxă Română respinge practica necreştină a incinerării, deorece aceasta este contrară credinţei ortodoxe bimilenare pe care se întemeiază hotărârile Sfântului Sinod din anii 1928, 1933 şi din 5 iulie 2012.
Întrucât Biserica Ortodoxă are numai servicii religioase pentru înmormântare (punere în mormânt), ea nu poate asigura funerariile religioase pentru cei care sunt incineraţi", se arată în comunicatul Bisericii Ortodoxe, conform realitatea.net.

Trupul neînsufleţit al reputatului regizor Sergiu Nicolaescu va fi depus vineri, la ora 12.00, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun.

Etichete: biserica ortodoxă, Sergiu Nicolaescu, Sergiu Nicolaescu a murit, Sergiu Nicolaescu incinerat

0/2 COMENTARII
Adrian Toader-Williams
07 ian 22:33
+0
VOTURI
-0
De adaugat: Personal nu sunt de acord cu incinerarea. De ce? simplu: natura sa muncit sa capteze energie si sa formeze materie organica care este extrem de valoroasa solului, act dumnezeesc, drept pt care doresc ca materia organica sa ramana organica, nu arsa. Dar ! - daca omul doreste un lucru, respecta-l. Sa nu uitam cati oameni sunt spulberati in razboaie. sa nu uitam ca cei care s-au vaporizat in incendii, explozii avioane, atacul de la 11 Sept unde miid e oameni au fost incinerati, au primit slujbe. A fi radical este problema. A intra in intimitatea omului si a dorintelor lui este problema. da, iata ca unii nu suporta idea de a fi mancati de viermi... Deci este vorba de respect si sa nu uitam ca biserica catolica este de acord dar ortodoxa este mai...unsa. Ca specie superioara ne asteptam la mai multa chibzuita, toleranta si intelegere. Adrian Toader-Williams
Adrian Toader-Williams
07 ian 11:14
+0
VOTURI
-0
PROPRIUL POCES FUNERAR CA O ULTIMA CAPODOPERA REGIZORALA A MAESTRULUI SERGIU NICOLAESCU – Ca un ultim gest patriotic pentru o tara careia sa dedicat si pentru neamul lui, domnul Sergiu Nicolaescu, stiind pozitia Bisericii Ortodoxe Romane fata de incinerare, prin exersarea dorintei sale de a fi incinerat, este foarte posibil sa fi apelat astfel in mod stategic la punerea in evidenta a anomaliilor si conceptiilor medievale reminiscente in Romania, tara celor multe zile marcate cu rosu (ca sarbatori religioase, scuze pentru a nu se munci, etc.) in calendarul ortodox. Biserica Ortodoxa Romana si adeptii acesteia, cu regulile si sarbatorile fara sfarshit tin pe loc inaintarea Romaniei pe plan economic facilitand ca aceasta sa devina o remorca precum si o tinta a altor interese financiare si politice. Implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in politica este astfel in plus justificata; controlul populatiei si a vointei poporului roman. Foarte creativ regizor si implicat profund in treburile politice, este de remarcat faptul ca Sergiu Nicolaescu ar fi putut alege incinerarea in ciuda faptului ca avea cavou pentru a pune astfel in scena “Ideologiile Medievale ale Poporului Roman sub Conducerea Bisericii Ortodoxe". O astfel de regie, voita sau simplu in virtutea talentului sau gandita, ne ofera noua ca popor o oportunitate unica de a ne identifica mai bine originea noastra precum si directia in care mergem ca Natiune din punct de vedere spiritual, cultural, politico-economic. Stam pe loc ca Natiune in raport cu restul lumii, la toate nivelurile. Sa multumim inca o data domnului Sergiu Nicolaescu pentru ultima sa capodopera regizorala ce ne-a lasat mostenire in care este si actor principal; ceremonia si evenimentele propriului proces funerar. Multumesc domnule Sergiu Nicolaescu, Dumnezeu te are in paza. Adrian Toader-Williams

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE